To je to što me zanima!

Skandal u Parizu: Talijanski paraveslač varao u finalu, oduzeli su mu medalju...

Kako pišu talijanski mediji, navodno su u njegovom čamcu otkrili uređaj s kojim je bio u komunikaciji sa svojim timom tijekom utrke, a kako je to zabranjeno, organizatori su ga lišili medalje
Vidi originalni članak

Talijanski paraveslač Giacomo Perini kroz cilj je prošao kao treći i tako si osigurao brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Proslavio je prvo olimpijsko odličje, ali nedugo nakon utrke stigao je šok. Organizatori su otkrili da je Perini varao i oduzeli su mu medalju!

Kako pišu talijanski mediji, navodno su u njegovom čamcu otkrili uređaj s kojim je bio u komunikaciji sa svojim timom tijekom utrke, a kako je to zabranjeno, organizatori su ga lišili medalje i dodijelili mu posljednje mjesto u finalu.

Najviše je profitirao Australac Erik Horrie koji je bio četvrti u utrci, ali je za zelenim stolom dobio broncu.

- To je sve što vam zapravo mogu reći. Sve ovo spada pod sportske radosti. Postoje pravila i mi ih se, kao pravi sportaši, moramo držati. Uzbuđen sam jer sam osvojio broncu. Ovo mi je četvrti nastup na Paraolimpijskim igrama i na svakima sam osvojio medalju - rekao je Australac.

Zlato je osvojio Benjamin Pritchard iz Velike Britanije s vremenom 9:03.84, dok je srebrni bio Ukrajinac Roman Polianski. Pierini je na kraju ostao bez svega. 

I nije ovo prva oduzeta medalja u Parizu. Srpski bacač kugle Nebojša Đurić ostao je bez srebra zbog 'neadekvatne opreme'. Što god to značilo. Izazvalo je to veliko negodovanje u srpskoj javnosti, žalili su se organizatorima, ali nije bilo pomoći. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare