To je to što me zanima!

Skandal oko transfera Roberta Lewandowskog: Barca je htjela platiti milijun eura prevarantu!

Čovjek koji se lažno predstavio kao agent poljskog nogometaša putem odvjetnika za kojega ovaj nikad nije ni čuo uvjerio je katalonski klub da mu plati navodnu proviziju
Vidi originalni članak

Robert Lewandowski (36) prešao je u Barcelonu iz Bayerna u ljeto 2022. za 45 milijuna eura, a sad je u javnost procurilo kako je milijun eura od tog transfera umalo otišlo u vjetar. Naime, čovjek koji se predstavljao kao Poljakov agent Pini Zahavi (82) tražio je katalonski klub da mu plati milijun eura provizije na račun u jednoj ciparskoj banci, što je Barcelona učinila, izvijestio je španjolski radio Cadena SER.

POGLEDAJTE VIDEO: Camp Nou prije renovacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Barça nije posumnjala u posao jer je u e-mailu dobila sve podatke odvjetnika po imenu Michaela Gerardusa Hermanusa Demona o uplati, a račun je imao točne podatke poput IBAN-a i SWIFT-a. No imala je sreće što je poseban odjel banke istraživao transakciju i obavijestio La Ligu o sumnji na nelegalnu aktivnost jer je taj račun bio tek nedavno otvoren, očito u svrhu prijevare.

Prevarant je pokušavao pritisnuti banku i Barcelonu da mu prebace novac, čak je i prijetio Uefi ako to ne naprave. No u banci su mu zamrznuli račun i blokirali tu uplatu. Barcelona je potom uspjela dobiti milijun eura natrag. Pini Zahavi rekao je da nije imao pojma o odvjetniku kojega je prevarant spomenuo u e-mailu, kao i da nikad nije tražio da mu proviziju isplaćuju preko ciparske banke.

Barcelona je nakon toga postrožila sigurnosne kriterije kod sličnih transakcija, ali prevaranta nije prijavila policiji. Naknadno su na Cipru otkrili kako je čovjek otvorio račun krivotvorenim dokumentima. Inače, Izraelac Pini Zahavi vlasnik je agencije koja je navodno posredovala i u rekordnom transferu Luke Vuškovića (17) iz Hajduka u Tottenham za 11 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pegla4 18.10.2024.

    Pod prevarantu se misli na Lewandovskog?

  • Thomas Shelby 18.10.2024.

    Glumac

  • imaš alfa,beta,gama... 18.10.2024.

    Ko ga ...e

Komentiraj...
Vidi sve komentare