To je to što me zanima!

Sinkovići već gledaju prema EP: 'Presretni smo, ali imamo posla'

Bila je stvarno naporna utrka. Moram priznati da sam sa sobom nisam skroz zadovoljan. Mi smo odveslali svoje, ostvarili tri pobjede u tri svjetska kupa i sada gledamo samo naprijed, kaže Valent Sinković
Vidi originalni članak

Na trećoj, ujedno i posljednjoj ovogodišnjoj veslačkoj regati Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu braća Martin i Valent Sinković osvojili su prvo mjesto u finalu dvojca na pariće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Braća Sinković na startu su krenuli jako i svoju prednost održavali kroz cijelu utrku. U cilj su stigli prvi s vremenom 6:07.19 što je bilo malo više od sekunde prednosti u odnosu na Australce Davida Bartholota i Caleb Antilla. Treće mjesto pripalo je Španjolcima, Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero.

Četvrtu su poziciju zauzeli Litavci (6:10.03), petu Britanci (6:11.44), dok je posljednja posada u finalu bila ona Srbije s vremenom 6:15.53.

- Presretni smo s pobjedom! Bila je stvarno naporna utrka i ovim putem čestitamo Australcima i Španjolcima koji su bili sjajni protivnici, naročito u finišu. Mi smo odveslali svoje, ostvarili tri pobjede u tri svjetska kupa i sada gledamo samo naprijed - rekao je Valent Sinković.

Nakon ovakve završnice i pobjede, Martin I Valent Sinković nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo koje se održava u Münchenu od 11. do 14. kolovoza.

- Imamo još posla za odraditi. Moram priznati da sam sa sobom nisam skroz zadovoljan kako sam odveslao danas, ali to je dobar poticaj za dalje da budemo još bolji i da uvijek damo sve od sebe. Sada nam kreću pripreme, idemo još više raditi i nadamo se na Europskom prvenstvu odveslati najbolje što znamo - dodao je Martin Sinković.

Sestre Ivana i Josipa Jurković u finalnoj utrci zauzele su 5. mjesto s vremenom 7:11.92.

Ivana i Josipa Jurković dobro su otvorile utrku te su na prvom prolazu, na 500 metara, bile na trećem mjestu. Potom su pale na četvrto i do kraja vodile borbu s Čehinjama koje su ipak završile kao četvrte, dok se hrvatska posada morala zadovoljiti petom pozicijom. Iza sestara Jurković plasirale su se tek Kanađanke.

Pobijedile su veslačice Novog Zelanda, Prendergast i Williams, s vremenom 6:56.51, dok su ispod sedam minuta još odveslale Rumunjke Vrinceanu i Tilvescu (6:56.62) koje su do kraja vodile dramatičnu borbu s Novozelanđankama za pobjedu. Treće su bile Britanke (7:00.76), a četvrte Čehinje (7:09.74).

- Nije prošlo kako smo planirale. Prvih 1300 metara je bilo dosta dobro, međutim zadnjih 750 jednostavno nije išlo. Fali nam još kilometara i utrka za natjecati se s ovakvim curama, međutim peto mjesto na svijetu nije mala stvar, dug je put pred nama i ne damo se. Zadovoljne smo, grizemo dalje i idemo se pripremati za Europsko prvenstvo - poručila je Ivana Jurković.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kp 10.07.2022.

    Bravo dečki kapa dolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare