To je to što me zanima!

Sigurdssona pitali zašto stalno Hrvatska prima gol u zadnjim sekundama: 'Fali koncentracije'

Da nije bilo Pereza de Vargasa, mi smo u prvom dijelu mogli zabiti 25 komada. Primili smo 20, previše. Mentalni padovi bili su preveliki, rekao je Dominik Kuzmanović koji je imao 15 obrana u porazu za kraj od Pariza
Vidi originalni članak

Hrvatska je u prva četiri nastupa na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama dvaput bila prva, jednom četvrta, jednom treća. U Riju je ispala u četvrtfinalu, Tokio nije ni vidjela, a sad se prvi put oprostila u prvoj fazi natjecanja. Nakon 11. mjesta na Europskom prvenstvu pa dašku bljeska u kvalifikacijama za OI, uslijedilo je novo razočaranje. Nije to mogao promijeniti ni novi izbornik Dagur Sigurdsson. Španjolska je u ključnoj utakmici pobijedila 32-31, do poluvremena nam je zabila čak 20 komada.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svi smo razočarani, željeli smo i planirali smo puno više. Nismo iskoristili šanse protiv Švedske i Slovenije. Izgledali smo dobro u drugom dijelu, u prvom nismo. Previše je toga obranio Perez de Vargas, ali smo u drugom pokazali petlju, da smo tim i malo nam je falilo sreće. Ni suđenje nam nije išlo na ruku - požalio se Islanđanin.

Zašto uvijek Hrvatska prima gol u zadnjoj sekundi, upitali su ga.

- Nismo koncentrirani kad zabijemo gol.

Na pitanje o ukupnoj ocjeni Olimpijskih igara nije bilo toliko negativan.

- Švedska je bila negativna, ostalo je ponekad bilo dobro, ponekad nije. Momčad je mlada, golman je mlad, sredina obrane je mlada, oba vanjska šutera su prvi put na Olimpijskim igrama - zaključio je Sigurdsson.

Dominik Kuzmanović obranio je 15 lopti, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

- Svi smo razočarani. Ostali smo kratki za jedan gol (zapravo za dva, op.a.) i nismo izborili četvrtfinale. Imali smo šansu, ali otišlo je na drugu stranu i to je to od Olimpijskih igara za nas - rekao je Kuzmanović i dodao:

- Da nije bilo Pereza de Vargasa, mi smo u prvom dijelu mogli zabiti 25 komada. Primili smo 20, previše. Mentalni padovi bili su preveliki i za neki veći rezultat tu se moramo poboljšati. Kroz cijele Igre vidjelo se da ova momčad pokazuje napredak, to je pozitivna strana ovoga koliko god smo razočarani. Jedan je gol odlučivao o prolasku dalje i mora ti biti žao. Bit ćemo bolji na domaćem Svjetskom prvenstvu u siječnju.

Zvonimir Srna je istaknuo:

- Svi smo poginuli u ovoj utakmici, nekoliko je lopti odlučivalo i nemam što reći. U prvom dijelu promašili smo šest, sedam zicera, napravili četiri tehničke greške i uzalud je tako stvarati šanse. Ne treba gledati ovu utakmicu, protiv Slovenije smo najviše izgubili. Ta je utakmica bila ključna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Tomislav-81 05.08.2024.

    Fale tebi sarafi u glavi nisi ti trener za nase!!

  • pema 05.08.2024.

    Prima mo golve u zadnim sekundama zato sto kod nasi utakmica ide 59:50 Sekundi

  • noelsz 05.08.2024.

    Nije rani oproštaj s igara, po igri nisu ni trebali biti u Parizu

Komentiraj...
Vidi sve komentare