To je to što me zanima!

Šibenik drastično povećao šanse za ostanak u HNL-u. Najveći je gubitnik 31. kola - Slaven!

Dinamo već u sljedećem kolu može osigurati naslov na Poljudu, no bitka za prvaka svakako je manje uzbudljiva od one za mjesta koja vode u Europu i one za ostanak među prvoligaškim društvom
Vidi originalni članak

Iza nas je 31. kolo HNL-a u kojem su četiri domaćina izborila pobjedu, dok je jedini neriješeni susret bio između Gorice i Hajduka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo već u sljedećem kolu može osigurati naslov na Poljudu, no bitka za prvaka svakako je manje uzbudljiva od one za mjesta koja vode u Europu i one za ostanak među prvoligaškim društvom.

Profesor Tomislav Globan analizirao je prethodno kolo i u postotcima izračunao promjene u izgledima za plasman u Top 4 i ostanak u HNL-u.

Najveći dobitnik kola je Osijek koji je pod palicom novog trenera Stjepana Tomasa prekinuo niz od 12 utakmica bez pobjede u svim natjecanjima i upisao tek drugu pobjedu u kalendarskoj godini. 'Bijelo-plavi' su, u odnosu na prošlo kolo, povećali šanse za plasman u Europu za čak 20%, dok je Rijeka, slavljem nad Lokomotivom, iste povećala za 17%.

PROŠLO VEĆ 25 GODINA Mujčin: Zabio sam na Poljudu za naslov, pa ušao među sedam najvažnijih osoba u Hrvatskoj... SUDAČKA ANALIZA Strahonja: Hajduk je zakinut za penal i crveni karton u V. Gorici

Najveći gubitnik kola je Slaven Belupo koji je na Šubićevcu izgubio 3-1 i tako smanjio svoje šanse plasman u Europu za čak 18 posto. Šibenik je, s druge strane, povećao šanse za ostanak za 10%, dok je Gorica, remijom s Hajdukom, smanjila svoje šanse za 10%.

RIJEKA SRUŠILA LOKOSE Čabraja: U čemu je bio problem? Rijeka želi u Europu, a mi smo, nažalost, sve dalje od nje... PROSLAVA TITULE NA POLJUDU? Za derbi već prodano više od 27.000 ulaznica, od čega čak 1200 Dinamovim navijačima

Rezultati 31. kolo HNL-a:

Šibenik - Slaven Belupo 3-1

Osijek - Istra 1-0

Dinamo - Varaždin 2-0

Gorica - Hajduk 0-0

Rijeka - Lokomotiva 2-0

Idi na 24sata

Komentari 11

  • dadooštri 28.04.2023.

    Gospon postotak samo briši,haha

  • NIKE 28.04.2023.

    Šibenik istinski hrvatski čisti klub i toplo se nadam da će ostati u ligi, Gorica je isto OK klub ali vrijeme im je za hlađenje u 2. ligi.

  • Dalmatinski čovik 1986 28.04.2023.

    Šibenik najbolji nogometni klub u Dalmaciji i ponos dalmatinski, volia bi da ostanu u prvoj HNL

Komentiraj...
Vidi sve komentare