To je to što me zanima!

Šibenčani odgovorili na optužbe o torbama novca: 'Nikad nisam ni vidio 50.000 eura na hrpi...'

Nije u redu tako govoriti, meni niti ikome iz kluba ne pada na pamet komunicirati na takav način. Očito su u Zrinskom nervozni, kaže sportski direktor Šibenik Hrvoje Kulušić
Vidi originalni članak

Objede i optužbe koje su na na račun Šibenika stigle iz Jurjevca zgrozile su ne samo ljude koji rade na Šubićevcu i sve navijače Šibenika, nego i hrvatski nogomet, pa i cijelu sportsku javnost. Spominju se torbe pune eura koje se nose suparnicima, sudački
poguranci... U prvom planu je ponovno osebujni predsjednik Jurjevčana Ivan Komak, koji očito ne bira sredstva ne bi li osigurao svojoj momčadi plasman u najviši rang hrvatskog nogometa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve što smo čuli iz suparničkog tabora ide njima na dušu, mi se uopće ne želimo upuštati u raspravu i komentirati situacije s njihovih utakmica. Očito su postali nervozni pa reagiraju tako. Mi smo, s druge strane, fokusirani na dvije naredne utakmice protiv Vukovara i Dubrave, koje neće biti nimalo lagane i u kojima moramo pobijediti da bismo zadržali priliku sami odlučivati o svojoj sudbini. Tu su HNS i komisija sudaca da donesu odluke o spornim situacijama, mi smo legalisti i vjerujemo u njihove odluke - kazao je sportski direktor Šibenika Hrvoje Kulušić.

Na ljestvici je Zrinski vodeći sa 75 bodova, Šibenik je drugi sa 73 i, ako ne bude kikseva, odlučivat će međusobni susret u Gradskom vrtu u zadnjem kolu. S jedne strane Zrinski u naletu, s druge Šibenik, klub s tradicijom, dobro poznat u hrvatskom nogometu..., premda se to iz riječi prvog čovjeka Zrinskog ne bi moglo zaključiti.

 - Nije u redu da se tako govori, meni niti ikome iz kluba ne pada na pamet komunicirati na takav način, niti govoriti bilo što ružno o njima. Mi gospodi Komaku, Koturu i Budiši čestitamo na onome što rade za Zrinski, na njihovom sportskom rezultatu. Možda će na koncu doista odlučivati ta naša zadnja utakmica, možda i neće jer može neko kisati i ranije. Ako nitko ne kiksa, zadnja utakmica će odlučivati o svemu, ja sam siguran da će na nju doći dosta naših navijača i da će nas oni nositi u prvu ligu. Mi smo koncentrirani na nogomet, dajemo maksimalnu podršku treneru i stožeru, idemo odigrati pošteno do kraja pa što bude... Nadamo se slavlju i da ćemo dogodine gledati naše najveće momčadi na Šubićevcu.

Definitivno najozbiljnija optužba koja je odaslana od strane Jurjevčana je da Šibenčani na svaku utakmicu nose torbu punu eura i da nude po 50.000 eura stimulacije za njihove suparnike.

- Meni je to žalosno i uopće nije vrijedno komentara. Nikad nisam vidio na hrpi 50.000 eura, a kamo li da ih netko iz kluba nosi okolo i nudi suparnicima...

Paralelno s uzbudljivom završnicom ove sezone Šibenčani razmišljaju o sljedećoj.

- Imamo dosta dobru momčad, znali smo da nas čeka veliki broj utakmica i zato i imamo širinu, dovoljno kvalitete, ali i mladih igrača. Već sad imamo temelj za sljedeću sezonu, okvirno znamo što nam je činiti ako ostanemo u istom rangu, ali i ako se plasiramo u elitno  društvo hrvatskog nogometa. Vjerujemo u pozitivan ishod, u tom smjeru razgovaramo i s trenerom Carevićem i igračima.

Struktura Šibenika je posložena i točno se zna tko što radi.

- Trener Carević je sa stožerom prvi uz igrače, tu smo ja i direktor za sport naše SEH grupacije Peer Jackel. Pod kontrolom grupacije su tri kluba, uz nas i Klagenfurt i Victorija Berlin, a na čelu svega je vlasnik Željko Karajica. Radimo i na proširenju suradnje, u sklopu koje su do sada u Šibenik stizali Nikola Đorić i David Toševski, neki naši mladi će u Njemačku.... Sve radimo na razvoju kluba i vjerujemo u ostvarenje cilja na kraju sezone.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • TheKop10 15.05.2024.

    Dovoljno je znati da je Ante Kulušić (Hrvojev otac) konstantno na visokim pozicijama u HNS-u! Pametnome dosta…

  • mefka@batina 15.05.2024.

    Nisi videl 50000€ al si zato videl 2 put po 25000€, bilo je na dvije hrpe

  • blago tebi jesi pametan 15.05.2024.

    ajmo Šibenik, ne treba nam još jedan klub bez navijača u 1.hnl

Komentiraj...
Vidi sve komentare