To je to što me zanima!

Kako zaustaviti Giannisa? Sesar odgovorom nasmijao sve...

Igrali smo dobro, u obrani možda najbolju utakmicu u posljednje tri godine. Imamo 20 sati odmora, čak tri sata više nego nakon Slovenije! Za sutrašnju utakmicu trebamo dva dana odmora ha-ha
Vidi originalni članak

U drami kakve smo nekada često gubili, ovaj put smo izašli podignutih šaka. Hrvatska je u teškoj utakmici pobijedila Dominikansku Republiku 80-77 i plasirala se u finale kvalifikacija za Olimpijske igre, gdje će u nedjelju od 20 sati igrati protiv Grčke. Cilj smo ispunili, došli smo do posljednje stepenice na putu do Pariza, a sada će naši košarkaši igrati za gušt i bez pritiska. Grci su još uoči turnira bili glavni favoriti.

Josip Sesar blistao je od sreće nakon utakmice. Ovo je njegova reprezentacija, koju je izgradio u trenucima kada su je mnogi otpisali, kada su joj rijetki vjerovali. 

- Igrali smo dobro, u obrani možda najbolju utakmicu u posljednje tri godine. U drugom dijelu imali smo probleme u napadu. Promašili smo deset trica u prvom poluvremenu. Najvažnije je da smo u finalu, sada smo u boljoj situaciji, sada imamo 20 sati odmora, čak tri sata više nego nakon Slovenije, ha-ha-ha. Fokus je na Grčkoj - rekao je Sesar.

Hrvatska je morala krenuti od nule. Prije godinu dana osvojila je turnir u Istanbulu i izborila pravo da uopće nastupa u kvalifikacijama za OI. 

- Nitko nije očekivao da ćemo osvojiti turnir u Turskoj. Očekivanja u Hrvatskoj puno su veća nego tada, idemo korak po korak i došli smo do finala. Moramo se odmoriti i napraviti video analizu. Moramo se dobro pripremiti. Za sutrašnju utakmicu trebamo dva dana odmora ha-ha. Probat ćemo ići spavati ranije i odmoriti se - kazao je izbornik. 

Hrvatska je u trećoj četvrtini vodila s deset koševa prednosti. Mislili smo da je to trenutak kada ćemo se odvojiti i doći na korak od pobjede, ali ušli smo u probleme. 

- Kada smo vodili deset razlike u trećoj četvrtini, nismo znali otići na veću prednost. Vratili su se i ušli smo u crnu rupu. I onda su se neki igrači zakiselili, kako to inače bude. I ušli smo u problem. Baš smo komentirali u svlačionici. Ovakve utakmice je Hrvatska znala gubiti prije, nadam se da smo promijenili tu karmu i da smo sazreli kao momčad. I da ćemo ovakve stvari, kada igramo lošije u završnici, odvući u svoju korist.

Kako se pripremiti za Grčku?

- Napravit ćemo analizu karakteristika njihovih igrača, ali vjerujem da većina naših reprezentativaca poznaje njihove igrače. Bitno je da se odmorimo i da što prije zaspemo, ali nakon ovakvih utakmica je teško zaspati, kao i nakon Slovenije. Utakmica je u kasnijem terminu, iskoristit ćemo jutarnji trening da prođemo kroz akcije koje Grčka igra. Oni su favoriti, devetorica iz Eurolige, jedan iz NBA lige i dvojica iz Eurokupa. Nema puno reprezentacija koji imaju takav blagoslov i širinu s takvim igračima. Otkako sam postao izbornik, idemo hrabro u svaki susret i tražimo način kako doći do pobjede. Mislim da ćemo to pokušati i sutra, naći način kako se suprotstaviti Grčkoj. Radujem se utakmici.

A ključno pitanje je kako čuvati Giannisa Antetokounmpa.

- Dozvoljenim sredstvima. Sve što je dozvoljeno u sportu ćemo pokušati - rekao je Sesar za kraj i nasmijao sve. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • okinava nije selo u Japanu 07.07.2024.

    lagano brukanje protiv grka i tečaj iz prave košarke a ne ovo srednjoškolske

  • the.king 07.07.2024.

    ako bude trica isla sve je moguce

  • Burazengija 07.07.2024.

    Grci, budite nežni, imamo osetljive navijače ovde

Komentiraj...
Vidi sve komentare