To je to što me zanima!

Senzacionalan uspjeh hrvatskog ženskog vaterpola! 'Barakudice' ušle u borbu za medalje na SP-u

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija do 16 godina plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Turskoj pobijedivši Nizozemsku 8-6. Nikad ni u jednom uzrastu Hrvatice nisu bile u borbi za medalje
Vidi originalni članak

Nevjerojatan uspjeh hrvatskih vaterpolistica do 16 godina na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. "Barakudice" su se plasirale u polufinale pobjedom nad Nizozemskom 8-6! Nikad ni u jednom uzrastu u hrvatskom ženskom vaterpolu Hrvatska nije igrala polufinale velikog natjecanja, sve do ovog natjecanja u mjestu Manisi i uspjeha ekipe Hrvoja Kundida.

Nizozemke su na sparingu uoči Svjetskog prvenstva svladale Hrvatice 15-12, i prije godinu dana bile su bolje za nekoliko golova. No ovaj utorak Hrvatice su bile kvalitetnije. Hrvatska je prvu četvrtinu dobila 3-1, na poluvremenu je bilo 4-2, a na kraju treće 5-4. Hrvatska je cijelo vrijeme održavala gol, dva prednosti do tri i pol minute prije kraja, kad su Nizozemke izjednačile na 6-6.

Lara Srhoj nije dopustila veliki preokret, trima golovima u završnici osigurala je najveću pobjedu u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola. Bila je i najbolji strijelac utakmice. Hrvatice će polufinale igrati u petak od 18.30 protiv Mađarica, u drugoj utakmici sastaju se Španjolska i Australija.

Hrvatska ženska vaterpolska U-16 reprezentacija

Ema Hanza, Nina Jazvin 1, Karla Popović, Tonka Rogulj 1, Nea Matičević, Iskra Antunović, Lara Srhoj 3, Ana Brzović 1, Lući Mojaš, Petra Galić 1, Neli Janković 1, Marcela Lovrić-Caparin, Sara Ivančević. Izbornik Hrvoje Kundid

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Jagoda jagoda 02.07.2024.

    Bravo cure👍

  • Logčno 02.07.2024.

    Sad će teška euforija od 28 navijača širom zemlje zbog tog uspjeha.....

  • global 02.07.2024.

    Bravo cure!

Komentiraj...
Vidi sve komentare