To je to što me zanima!

Savez odlučuje o Horvatu: Ne može osmo mjesto biti uspjeh! To je bila čista improvizacija...

Moram priznati da je od prve utakmice sve bila jedna velika improvizacija, što se vidjelo i na terenu. A ono što mogu je zahvaliti se svim igračima koji su izlagali svoj život, zdravlje i nastavak karijere', rekao je Grahovac
Vidi originalni članak

Naravno da osmo mjesto ne može biti uspjeh i ne možemo govoriti da smo dobro prošli. Činjenica je da je prvenstvo bilo ako to mogu reći 'specifično' i nikad do sad se na natjecanjima nije događala ovakva korona krina. Ne samo Hrvatska, već mnoge reprezentacije su imale problema s tim i na kraju možemo reći da su do finala osim nekakve kvalitete zapravo došle reprezentacije s najmanje zaraženih igrača, započeo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac na gostovanju u emisiji 'RTL Danas'. 

MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Jedno od najčudnijih Europskih prvenstava u povijesti završilo je sa Švedskom na tronu, ali puno će se više pričati o svemu drugome nego o samim igrama na terenu. Mnogo je igrača procirkuliralo parketom, a pogotovo u dresu Hrvatske.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mogu reći samo da nažalost od onih igrača koje je izbornik pripremao su došli samo neki pa nismo mogli vidjeti kako bi izgledala reprezentacija koju je izbornik pripremao. Moram priznati da je od prve utakmice sve bila jedna velika improvizacija, što se vidjelo i na terenu. A ono što mogu je zahvaliti se u ime Hrvatskog rukometnog saveza svim igračima koji su izlagali svoj život, zdravlje i nastavak karijere kako bi igrali u hrvatskom dresu. Bili su pozivi rano ujutro, usred noći, dečki su se spremno odazivali i zaslužili su svaku pohvalu - objasnio je Grahovac.

No, priliku nisu dobili svojevremeno nositelji hrvatske reprezentacije Manuel Štrlek (33), Igor Karačić (33) i Marin Šego (36).

BIVŠI REPREZENTATIVAC OŠTRO I Jović napao Horvata: Te alibi varijante mi ne prolaze! Pa ja sam igrao pod pet antibiotika

- To su pitanja koja su trebala biti upućena izborniku, a ne meni. Ja ne sastavljam listu igrača, samo iznosim činjenice koje su se događale na prvenstvu. Kroz turnir se izredalo tridesetak imena, od početne reprezentacije je na kraju igrala druga reprezentacija i to govori da je sve bila čista improvizacija - pojasnio je predsjednik Saveza.

Pitanje koje se postavlja je ono ima li izbornik Hrvoje Horvat podršku HRS-a i što će se dogoditi na današnjem sastanku.

GODIŠNJI IZNOSI Koliko zarađuju najplaćeniji rukometaši? Jedino Hrvatska ima dvojicu među prvih pet

- Vidjet ćemo kad nam se iznesu svi detalji kad vidimo kompletnu situaciju, kad obavimo razgovor sa stožerom, znat ćemo konkretne odgovore. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • PlaviKAJ 01.02.2022.

    Povraća mi se kad vidim tko je sve od "dokazanih i iskusnih" trenera potencijal za zamjenu. Ostavite čovjeka da vodi reprezentaciju i to je to. Zar stvarno postoji netko tko misli da ćemo sa Golužom/Šolom/Metličićem ili bilo kojim od drugih kandidata postići bolji rezultat?

  • RedDoor 01.02.2022.

    Dođe prvi mjesec, gledaš svi ti sponzori okolo reprezentacije, netko piše da izbornik ima dobru plaću i onda čuješ da mi nemamo čak juniorsku ligu ni za muške ni ženske i onda se čudimo što nema mladih dobrih igrača. Halo Savez! A da ne pričamo kako klubovi krpaju kraj s krajem. Ukratko reprezentacije trebaju voditi ozbiljna i dokazana imena u svim sportovima i igrati najbolji igrači bez obzira na godine ili bilo što drugo, to je prvi uvjet, a drugi da gospodarstvo i politika da ruke da nam kolektivni sportovi ojačaju, ali ne da vode i biraju, nego porezne olakšice, sponzorstva.

  • RedDoor 01.02.2022.

    Reprezentacije trebaju voditi ozbiljna i dokazana imena i igrati najbolji igrači bez obzira na godine ili bilo što, što ovdje nije bio slučaj. 5,6 kapitalaca ostavilo se kući, a 4,5 igrača koji nikog ne mogu dobiti u Europi godinama su zvani. I pitamo se kako nam fali mladi odličnih igrača, a mi uopće nemamo juniorsku ligu ni za muške ni ženske. Pa ne možeš s 17. godina ih pustiti da uđu u već u seniorski rukomet. Novi izbornik, promjene u Savezu, a pojedinci nek se bave svojim klubovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare