To je to što me zanima!

Sasvim drugačiji Amer: Od plaće ništa, a on zablista...

Jamont Gordon je ove sezone dobio nepune dvije plaće, ali u najvažnijoj utakmici sezone odigrao je ključnu ulogu. Pa rekao da "obožava ovaj klub"...
Vidi originalni članak

Bilo bi lijepo da na tribinama konačno ne bude tišina, poželio je Velimir Perasović u najavi "utakmice sezone". I želja mu se ostvarila, glasna i raspoložena publika pristala je pogurnuti Cibonu do pobjede protiv Asvela, publika je odvela "vukove" u Top 16. Dobro, ne baš sam publika, jer ona 24 koša nije zabio nitko s tribina, već - Marko Tomas. Prvo ime utakmice, nema sumnje, čovjek kod kojeg je lopta uvijek bilo kada je "gorilo". Ali nije bio sam, imao je veliku potporu u jedinom Ciboninom strancu, u četvrtak navečer sjajnom Jamontu Gordonu.
- Volim ovaj klub, ovaj grad i ove navijače. Ne, ne bih otišao čak ni da nismo prošli - rekao je 22-godišnji Amerikanac iz Nashvillea.
I nije on prvi Amerikanac koji je zavolio Zagreb, koji je uživao igrajući pod Tornjem. Ali prvi je koji na računu ne pronalazi razloge za tu ljubav. Dobio je jednu i pol plaću ove sezone, onu "smirujuću" koju je nakon teških pregovora s Upravom kluba isposlovao kapetan Rozić.
Asvelu je Gordon zabio 16 koševa, podijelio pet asistencija i usput dizao dvoranu na noge. Ono zakucavanje iza leđa i razdragani urlik nakon njega govore da Cibona ove sezone ima sasvim drugačijega Amerikanca. Nije najbolji koji je igrao pod Tornjem, čak je i daleko od toga, ali drugačiji od svojih prethodnika je sasvim sigurno.
- Prijatelju, opet imam k...c od trenera. Ali dobro je što mi barem moraju platiti - pisao je Antonio Graves početkom ove sezone na svom profilu na Twitteru. Gordon se s njim intenzivno družio, ali nakon što su Gravesa otpisali Jamont je postao "naš". Više vremena provodi sa suigračima, a usput ni ne "grunta" zbog kašnjenja plaće. Iako na to ima svako pravo. Prošle sezone Perasović je pogodio sa gotovo svim Amerikancima koje je dovodio, dugo se činilo da ove sezone nije uspio nastaviti niz. S Gravesom nije pogodio, s Gordonom očito je.
- Ovo je bilo jako emotivno, ali borili smo se i izborili pobjedu. Uostalom, tako se uvijek ponašamo - reći će Gordon nakon drame protiv Asvela. Na sveučilištu je bio zvijezda, u Zagrebu je na najboljem putu da postane ljubimac navijača. Iako ponekad "divlja", ispali poneku nerezonsku tricu...

SVEUČILIŠNA ZVIJEZDA S NAVIJAČKOM SKUPINOM
Gordon je u srednjoj školi upao u drugu najbolju momčad u cijelom SAD-u, slobio je za velikog talenta. Po završetku srednje škole izabrao je Mississippi State University, na kojem je sjajan bio već u prvoj sezoni. Kao "sophomore", na drugoj godini, postao je prva zvijezda, najbolji strijelac, skakač i asistent. Na draftu 2008. izabrala ga je Philadelphia, no kratko se zadržao u NBA ligi. Prošle sezone bio je u Fortitudu iz Bologne, ove sezone prvi put igra Euroligu. Njegova grupa fanova, pod nazivom "Jamoney's Honeys", i dalje je u punom pogonu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • molat 15.01.2010.

    F A N T A S T I Č N O ! ! !

  • RastaManFan 15.01.2010.

    ocito je da je perasovic odlican motivator igraca, bravo VUKOVI...

  • 20bucks 15.01.2010.

    pito!? ...iz koje si ti šume pobjegao i odakle ti uopće pristup internetu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare