To je to što me zanima!

Šarić, Hezonja i Bender: Za 10 godina Hrvatska će biti sjajna

SUPERTALENTI Ova će generacija hrvatskih košarkaša, uz Darija Šarića i Marija Hezonju, u zenitu biti za desetak godina, taman za Olimpijske igre 2024. godine
Vidi originalni članak

Generacija 1997. hrvatskih košarkaša vjerojatno je najtalentiranija koju smo ikad imali. Dragan Bender već bi idućeg ljeta mogao srušiti rekord Marija Hezonje, koji je prošlog tjedna izabran kao peti na NBA-draftu.

Dvojicu 18-godišnjih centara, poput Ciboninih Ante Žižića i Ivice Zubca, nema niti jedan klub na svijetu, a Lovro Mazalin jedan je od najboljih bekova te generacije na svijetu.

Pridodajte im godinu dana starije Arapovića i Božića i imate zastrašujuću momčad. A kad se sjetimo da Mario Hezonja ima 20, a Dario Šarić 21 godinu, jasno je da hrvatska košarka ima blistavu budućnost.

Za pet godina Dario i Mario već će biti svjetske superzvijezde, a klinci koji se ovih dana bore za svjetsku medalju u Grčkoj mogli bi ih savršeno nadopunjavati.

Te će se godine održati Olimpijske igre u Tokiju, a u teoriji bi takva naša reprezentacija mogla imati ozbiljnu ulogu. A tek 2024., kad budu u zrelim igračkim godinama... Uz Bojana Bogdanovića, koji će tad biti prekaljeni veteran, od naših će košarkaša drhtati i Amerikanci.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • strmi007 05.07.2015.

    10 godina je previše,5 max

  • nikluk20 05.07.2015.

    može i prije uz kvalitetne pripreme i trenera....samo ne ove koji su bili do sada....

  • 05.07.2015.

    Koje gluposti i sanjarije čovjek može čitati po novinama. Sve je to po onom ki bi da bi. Da se uspjesi mlađih selekcija mogu tako jednostavno prekopirati u seniorski sport onda bi recimo Srpski nogomet bio u svjetskom vrhu a Hrvatski puno slabiji. Srbi su u mlađim selekcijama u nogometu bili i europski prvaci, sada su i svjetski, nekoliko puta su igrali finala europskih prvenstava, pa svi vidimo kako izgleda njihov seniorski nogomet. I hrvatski mladi košarkaši su u mlađim selekcijama često puta isto znali osvajati medalje, pa svi vidimo gdje nam je košarka i tko je od svih tih igrača nešto kasnije i postao. Uglavnom samo prosječni igrači, a mnogi niti to. A što se tiče ove prognoze za slijedećih deset godina, ja bih rekao, tko živ tko mrtav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare