To je to što me zanima!

Sarajevo i Zekić ispali iz Europe: 'Doživio sam puno ljubavi, ali trebaju mi igrači koji će ginuti'

Sarajevska ekipa u prvoj utakmici odigrala je 0:0, dok je na domaćem terenu poražena od ekipa Spartak Trnava rezultatom 3-0. Pod Zekićevim vodstvom Sarajevu početak prvenstva počinje za tri dana.
Vidi originalni članak

Sarajevo je ispalo iz Europe. Pod vodstvom Zorana Zekća, u prvoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Koševu, Sarajevo je odigralo 0:0. U uzvratnom susretu uvjerljivo je pobijedio Spartak Trnava rezultatom 3-0. 

Zekić odigranom utakmicom nije bio zadovoljan. Smatra kako je njegova momčad jeftino primila golove te da je u Sarajevu trebala odnijeti pobjedu s prednošću od dva ili tri razlike. 

- Moram reći da sam tužan. Prvi gol je bio centaršut. Ono što me najviše smeta, nije bilo one prave energije i nismo napadali njihovu zadnju liniju onako kako smo se dogovorili. Ispao je ružan poraz, iako smo imali dvije fantastične šanse na početku susreta. Bili smo previše mlaki, ostavljali smo dosta prostora, izgubili smo sve duge lopte - prokomentirao je nakon utakmice Zekić. 

Hrvatski trener prenio je i poruku svim navijačima Sarajeva koji su u Slovačku došli u velikom broju. Zekić je prokomentirao da sarajevskoj ekipi početak prvenstva slijedi za tri dana te da se njegova ekipa mora popraviti ako žele pozitivne rezultate. 

-Nadam se da ih nismo previše razočarali. Zahvaljujem svima koji su prešli toliki put. Doživio sam puno ljubavi u Sarajevu za ova dva, tri mjeseca, želim da tako ostane i dalje, ali moramo imati 10, 15 ljudi da ginu za svaku loptu - zaključio Zekić. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • crowal 01.08.2024.

    Trener za Rijeku

  • mice1959 01.08.2024.

    Moj Zekicu ti neznas gdje si dosao. Imali iko da se kladi da ovaj nece docekati Bozic i novu godinu kao trner Sarajeva..

Komentiraj...
Vidi sve komentare