To je to što me zanima!

Saint-Etienne nije u 11 zadnjih pokušaja pobijedio Marseille

Domaćin Saint-Etienne se bori s neugodnom tradicijom protiv Marseillea, a u prilog im ne ide ni odlična forma Baupove ekipe. Bez pobjede su u zadnjih 11 utakmica
Vidi originalni članak

Saint-Etienne je nedjeljnim porazom u Lorientu ostao bez realnih izgleda za plasman u Ligu Prvaka, a kako su Europsku ligu izborili osvajanjem Liga kupa, jedini preostali motiv im je borba za četvrto mjesto, koje bi im donijelo kasnije uključenje u kontinentalno natjecanje. Zadatak nije nimalo lagan, nakon Marseillea ih čeka gostovanje kod izravnog konkurenta Lillea koji im trenutno bježi jedan bod.

Na Moustoiru je podbacila inače jača strana ekipe, obrana, koja je dvaput neobjašnjivo ostavila domaće napadače same u šesnaestercu. Bilo je to prvi put od početka sezone da su primili više od dva gola.

- Ljut sam jer smo podbacili na mentalnom planu. Za igranje na ovoj razini potrebno je konstantno dokazivanje, a mi smo na terenu imali previše igrača koje to nije zanimalo - izjavio je kasnije trener Galtier.

Zvučno ime poput Marseillea bi ih trebalo dodatno inspirirati, tim više zbog tradicije - bez pobjede su u 11 susreta (0-4-7). Bit će bez kažnjenog beka Clerca pa će na desnu stranu preseliti Perrin, a njegovu poziciju pokriti Bayal. Od ranije su 'out' i lijevi bek Brison, te dvojica dugoročnih.

Gosti su pobjedom nad Toulouseom (i porazom Lyona od PSG-a) riješili sve dvojbe oko plasmana - sigurno će završiti na drugom mjestu. 

- U posljednjih 10 utakmica smo neporaženi te smo pokazali kako smo možda mogli i do naslova. U odličnoj smo formi, te u tom tonu želimo i završiti sezonu - ističe gostujući trener Baup. 

Izazov do kraja im je možda dokazati navijačima da i oni znaju nešto za što su ih kroz sezonu uglavnom uskraćivali - igrati kvalitetan napadački nogomet.

Pozitivne znakove pokazali su prije dva tjedna protiv Bastie, u subotu su bili nešto manje razigrani, no to je djelomično zasluga i guste srednje linije Toulousea koja je uspješno zatvorila glavnog kreativca Valbuenu. Protiv ambicioznijeg ASSE-a imat će više prostora.

Trener Baup naglasio je da očekuje igru "na istoj razini", te upozorio na "podsvjesno opuštanje". S vjerojatnim povratkom u obranu oporavljenog Fannija, nedostaje mu još samo veznjak Cheyrou.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ivan Lešić 18.05.2013.

    saint je najtrofejniji klub u francuskoj tako da to nista nije cudno samo polako!!!!

  • MarkoAzapovicNikadZaboravljen 18.05.2013.

    Ovaj Saint etienne me ugodno iznenadio ove sezone, momcima je poraz protiv Lorienta bio prvi u ligi u 2013. godini..Dosli su sa 14. mjesta u borbu za LP, al su nazalost porazom to pokvarili..mislim nikad se neznan lopta je okrugla jos uvijek mogu u LP al samo teoretski, sve im se triba poklopiti...Vec godinama mi je Saint etienne jedan od najdrazih klubova u francuskoj uz Montpellier..

Komentiraj...
Vidi sve komentare