To je to što me zanima!

SAD razbio Srbiju! Srpski mediji: 'Vidjeli smo Space Jam! Google, kako da zaustavimo Duranta?'

Protiv sjajnog dalekometnog šuta Amerikanaca nije bilo pomoći. Srbi su se držali do nekog trenutka, no Amerikanci su pogodili 18 od 32 pokušaja za tricu. Briljirali su Kevin Durant i LeBron James
Vidi originalni članak

Američka muška košarkaška reprezentacija u obranu olimpijskog zlata krenula je visokom 110-84 (25-20, 33-29, 26-16, 26-19) pobjedom protiv svjetskog doprvaka Srbije u susretu 1. kola skupine C u Lilleu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srbija je poletno krenula u susret, povela 10-2, ali onda je američki izbornik Steve Kerr pozvao minutu odmora kako bi pribrao svoje igrače, a taj je potez u potpunosti upalio. SAD je već do kraja prve četvrtine poveo 25-20, do poluvremena je Srbija držala kakav-takav priključak, no protiv sjajnog dalekometnog šuta Amerikanaca nije bilo pomoći. Amerikanci su pogodili 18 od 32 pokušaja za tricu (56 posto), a prednjačio je Kevin Durant koji je pogodio svih svojih pet dalekometnih pokušaja.

Briljirali Durant i LeBron

Durant je bio i najefikasniji kod SAD-a s 23 ubačaja, LeBron James je dodao 21 uz 9 asistencija i 8 skokova, dok je Nikola Jokić s 20 poena bio najefikasniji kod Srbije.

Srpski mediji svjesni su jačine reprezentacije SAD-a pa je Sportal objavio članak s naslovom "Srbija vidjela Space Jam: Kad Ameri ubace preko stotke, onda nema rješenja! Orlovi, neka ovaj poraz bude motiv više."

Isti portal objavio je još jedan članak sa šaljivim naslovom "Google, novi prozor: Kako zaustaviti Kevina Duranta" u kojem se autor dotaknuo fantastične izvedbe američke zvijezde.

'Sramota potez Embiida, LeBron udario Petruševa'

Kurir ističe da je "Srbija pokazala zube Dream Teamu", ali i istaknuo dva poteza američkih košarkaša. U prvom članku dotaknuo se poteza Joela Embiida.

- Sramotan potez Embiida. NBA as patosirao Avramovića - piše Kurir.

Isti medij navodi i da je LeBron James udario Filipa Petruševa, o čemu je pisao u zasebnom članku.

Ranije u nedjelju je u prvoj utakmici ove skupine Južni Sudan je svladao Portoriko 90-79 (20-28, 28-26, 23-15, 19-10). Carlik Jones ubacio je 20 za Južni Sudan, a Jose Alvarado 26 za Portoriko.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • smrekovaca 29.07.2024.

    udri govna

  • Jarun1996 28.07.2024.

    na kojem dopingu je onaj LeBron nemoguće da u tim godinama igra čitavu utakmicu u istom tempu

  • David11111 28.07.2024.

    Bravo SAD moj naklon i hvala sto ste mi uljepsali ovaj dan..prelijepo i rapsodija..jos kad bi u cetvrtfinalu Australija ili kanada zgazila orlove bilo bi presavrseno

Komentiraj...
Vidi sve komentare