To je to što me zanima!

Aco Petrović je novi izbornik: Čast mi je opet biti na klupi

Aco Petrović novi je hrvatski izbornik, potvrdio je Upravni odbor HKS-a. Petrović je reprezentaciju vodio do naše posljednje medalje, 1995. na Euru u Grčkoj...
Vidi originalni članak

Upravni odbor HKS-a potvrdio je Acu Petrovića za novog izbornika, čovjeka koji je reprezentaciju vodio do naše posljednje medalje, 1995. na Europskom prvenstvu u Grčkoj. Sad mu je cilj izboriti Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

- Upravni odbor prihvatio je prijedlog Stručnog savjeta i nakon razgovora sa svim kandidatima odredio da izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije za kvalifikacijski olimpijski turnir bude Aleksandar Petrović - rekao je predsjednik HKS-a Ivan Šuker.

Čelnici HKS-a htjeli su Velimira Perasovića, no njegov klub Laboral nije bio zainteresiran za opciju da im trener vodi klub i reprezentaciju u isto vrijeme.

Nakon što su dobili odbijenicu iz Španjolske, vodeći ljudi HKS-a krenuli su u potragu za novim imenom i vratili su na klupu Petrovića, koji će preko Italije, Grčke, Tunisa, Meksika i Irana pokušati odvesti Hrvatsku na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

- Joke Vranković i ja pričali smo s Nazorom, Tabakom... No oni nisu bili spremni preuzeti reprezentaciju. Razgovarali smo i s Trinchierijem, Mršićem i Jusupom. Izbor je pao na tri ozbiljna kandidata, Jusupa, Mršića i Acu, a presudilo je iskustvo - rekao je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa.

"Neka moj nasljednik radi smjenu generacije"

Čast je ponovno sjesti na klupu Hrvatske. Nema nikakvih uvjeta, ovdje se radi o kvalifikacijama i Rio de Janeiru. U ovom trenutku nema govora o nekakvoj smjeni generacije. To neka radi moj nasljednik, rekao je novi izbornik i dodao:

- Pripreme počinju osmog lipnja u Istri. Igrat ćemo protiv Kanade i Češke. Nakon toga idemo u izolaciju u Sveti Martin. Vjerujem da možemo do Olimpijskih igara. Sigurno će nam biti lakše to napraviti preko turnira u Torinu, a bilo bi znatno teže protiv Srbije u Beogradu - dodao je Aco Petrović.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • paulomacado 24.03.2016.

    konacno vise nema repese i perasovica,imamo kvalitetne strucnjake nisu neki vrhunski ali su dobri,neka dodje rimac ili onaj sto je trenirao cibonu sad je u poljskoj nemogu se sjetit imena,repesa samo psuje,uzasno za gledati i čuti,velimir je ok ali nekako nije imao srece

  • rashomonn 23.03.2016.

    A ja mislio da se zove Aleksandar , nauči čovek nešto novo svaki dan.

  • sve u 16 23.03.2016.

    neznam po kojim kriterijima su njega odabrali ali dobro,zelim mu sve naj sa repkom i pazite,opet ono ali....

Komentiraj...
Vidi sve komentare