To je to što me zanima!

S tribine Arene: Andersona je nemoguće zaustaviti...

Zagrepčani su pobjedom 77-65 ušli u finale NLB lige. U beogradskoj Areni vodili su tijekom cijele utakmice i u subotu u finalu igraju protiv Partizana
Vidi originalni članak
Velebna beogradska Arena zjapila je prazna. U dvoranu koja prima više od 20.000 gledatelja Cibona i Hemofarm privukli su jedva 2000 znatiželjnika, a u komornoj atmosferi s tribina su se čuli i komentari poput:
- Nitko u Srbiji ne može zaustaviti ovog Andersona...
Zaista, Cibonin najbolji igrač opet je blistao, iako šut 6-16 to neće otkriti. No zabio je 24 poena, odlazio na liniju slobodnih bacanja kako bi se sjetio, skakao je, asistirao, ali i vrištao te psovao ako mu nešto ne bi pošlo za rukom. Zato i nije bio previše euforičan:
- Nisam zadovoljan svojom igrom, odnosno šutom, ali to nije sad tako važno jer smo pobijedili - rekao je Anderson nakon trijumfa protiv Hemofarma 77-65.
- Ispoštovali smo taktiku 'nož u zube i probijaj blokove', a u napadu daj loptu Andersonu - ispalio je kapetan Prkačin, koji nije puno igrao, ali je pljeskao i stiskao šake na svaki dobar potez suigrača, baš kao i svi ostali koji su u tom trenutku bili na klupi.
"Vukovi" su tako slavili i lakše od očekivanog. Ni u jednom trenutku nisu gubili, a već u 13. minuti imali su ogromnih 31-14. Bilo je i prekrasnih poteza - trica uz prekršaj, dodavanja iza leđa, "podvaljivanja" lopti pod koš među dvojicom te spektakularni "alley-oop" Homana za Andersonovo zakucavanje iza leđa. U obrani čvrsti i beskompromisni, nisu dopuštali protivniku neometan šut, pa ni pogled prema košu. Malo su ih iz ritma izbacile tri osobne pogreške Andrića za manje od minute, što je čak i za prekršajima sklonog Dubrovčanina svojevrsni rekord. Sve ostalo bilo je za čistu peticu.

PERAS PRIMIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG TRENERA
Uoči utakmice NLB liga dodijelila je trofeje najboljim pojedincima regularnog dijela sezone. U ime najkorisnijeg igrača lige, Ante Tomića, nagradu je preuzeo član UO KK Zagreba Darko Petričević, dok je Velimir Perasović dobio priznanje kao najbolji trener ove sezone.

CIBONA - HEMOFARM 77-65 (24-11, 20-21, 21-17, 12-16)
CIBONA: Homan 8, Kus 12, Longin, Prkačin 10, Troha, Vukušić 3, Andrić, Calloway 16, Zubčić, Princ, Rozić 2, Anderson 24.
HEMOFARM: Pavković 12, Despotović, Joksimović 2, Božović 12, Marković 7, Savović 2, Krstović 6, Mačvan 6, Petrović, Borisov, Marjanović, Vukosavljević 18.

ZA NASLOV POBJEDNIKA PROTIV PARTIZANA
U drugoj polufinalnoj utakmici Partizan je pobijedio Crvenu zvezdu 64-58 i plasirao se u finale. U tvrdoj utakmici vječitih rivala pred gotovo 10.000 gledatelja najbolja momčad regularnog dijela sezone bila je mirnija u završnici i došla do pobjede na krilima Milenka Tepića, koji je zabio 14 koševa i imao 4 asistencije. U redovima Partizana dvoznamenkast po broju koševa bio je još jedino Stephane Lasme s 13 koševa, a za Crvenu zvezdu najefikasniji je bio Elmedin Kikanović s 15 koševa. Partizanu će subotnji ogled s Cibonom biti peti nastup u finalu regionalne lige, a u posljednje je dvije godine odnio naslov. (totalsport)
Idi na 24sata

Komentari 2

  • chevaper 16.04.2009.

    dobri su cjele sezone nego ih jebu ameri sa svojin sranjima

  • JAX 16.04.2009.

    ko bi rekao

Komentiraj...
Vidi sve komentare