To je to što me zanima!

Russell pokorio Belgiju, svjetski prvak ni blizu! Hamilton drugi

Verstappen je ostvario najbrže vrijeme u subotnjim kvalifikacijama, ali je startao s deset mjesta niže startne pozicije zbog promjene motora, a na koncu se probio do pete pozicije
Vidi originalni članak

Britanac George Russell u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Belgije na stazi Spa Francorchamps, 14. utrke sezone Svjetskog prvenstva u formuli 1.

Sjajnu predstavu Mercedesa upotpunio je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton osvojivši drugo mjesto, dok je treći bio Australac Oscar Piastri u McLarenu.

Russellu treće slavlje u karijeri

Bila je to prva dvostruka pobjeda za Mercedes od studenog 2022. u Sao Paulu, kada je također slavio Russell ispred Hamiltona.

- Kakvo postignuće - vikao je Russell nakon druga pobjeda sezone, prvu je ostvario u Austriji, te treće u karijeri.

- Sjajna strategija, definitivno nismo predvidjeli ovu pobjedu, gume su bile sjajne - dodao je Russell.

- Pokušao sam se približiti, ali George je napravio sjajan posao - istaknuo je Hamilton nakon što je propustio svoju 105. pobjedu na Grand Prixu za 0.526 sekundi.

Verstappen mijenjao motor

Četvrti je bio Ferrarijev Charles Leclerc, dok je vodeći u poretku i branitelj naslova Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) bio peti.

Verstappen je ostvario najbrže vrijeme u subotnjim kvalifikacijama, ali je startao s deset mjesta niže startne pozicije zbog promjene motora, a na koncu se probio do pete pozicije.

Nizozemac i dalje uvjerljivo prvi

U ukupnom poretku SP-a redoslijed se nije bitno mijenjao jer je Verstappenov najbliži pratitelj Britanac Lando Norris u drugom McLarenu završio tek na šestom mjestu.

Verstappen vodi sa 275 bodova, na drugom mjestu je Norris sa 197 bodova, dok je treći Leclerc sa 174 boda.

U poretku konstruktora vodi Red Bull sa 404 boda, na drugom mjestu je McLaren sa 361 bodova, a treće mjesto drži Ferrari sa 340 bodova.

Slijedi stanka od četiri tjedna, sve do 25. kolovoza kada je na rasporedu VN Nizozemske na Zandvoortu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • RREAL MADRID 28.07.2024.

    Šteta za Russela i diskvalifikacije. Kad je pitao ekipu hoće li ići na jedno stajanje mislio sam da su ludi, ali sjajno je odvojio i zaslužio pobjedu, ali eto. Belgija uvijek donese dobru utrku i ove godine je tako bilo.

  • FCBarcelona!! 28.07.2024.

    Russel diskvalificiran

  • Njofra27 28.07.2024.

    Update Russell će biti diskvalificiran zbog tezine bolida ispod minimalne dozvoljene

Komentiraj...
Vidi sve komentare