To je to što me zanima!

Ruski milijarder kupuje Goricu? Kupio osječku tvornicu, a sad je odlučio investirati i u nogomet

Štengelov je rođen 1972. godine u Gubinu, mjestu 280 kilometara udaljenom od Moskve. Danas Forbes njegovo bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijarde dolara po čemu je 2133. najbogatiji čovjek svijeta
Vidi originalni članak

U travnju ove godine kupio je osječku tvornicu Zvečevo, a kako doznaju Sportske novosti, u hrvatski nogomet kao investitor u HNK Goricu ulazi ruski poduzetnik i milijarder Denis Štengelov (52)!

Navodno je ugovor sa spomenutim Rusom odobrila i Skupština na sjednici 21. listopada, a do kraja mjeseca bi na račun Gorice trebala stići i prva financijska injekcija. Proces preoblikovanja u sportsko dioničko društvo i dokapitalizacciju mora odobriti grad Velika Gorica, a taj bi proces s kojim bi Rus postao vlasnik kluba trebao biti završen u prvoj polovici 2025. godine.

BOGATI SRPSKI TAJKUN Tko je Milan Mandarić koji želi kupiti Goricu? Doveo je Kramu na Otok, nije htio ići u Zvezdu...

Štengelov je rođen 1972. godine u Gubinu, mjestu 280 kilometara udaljenom od Moskve. Danas Forbes njegovo bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijarde dolara po čemu je 2133. najbogatiji čovjek svijeta. Otac mu je bio direktor državne firme, a Denis je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Tomsku. Biznis je započeo veleprodajom sirovog sjemena, a ubrzo je kupio i tvornicu slastica koja je 2004. postala najveći proizvođač vafla u Rusiji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak Varaždin - Gorica (2-1)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

U Rusiji nije bio od 2018. godine, a kad je počela ruska agresija na Ukrajinu je osudio potez predsjednika Vladimira Putina te je njegova tvornica hrane iz Nizozemske počela slati pomoć Ukrajini. No, Ukrajinci su mu blokirali imovinu i zabranili ulazak u zemlju. U klub bi trebao ući s tvrtkom Flexway Adriatic koja je osnovana krajem 2023. godine u Zagrebu.

Preko nje je kupio Zvečevo, a vlasnik te tvrtke je tvrtka Flexway DMCC sa sjedištem u slobodnoj trgovinskoj zoni Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Jagoda jagoda 24.10.2024.

    Kako to? Kako to? Zar njihovi šoldi nisu zabranjeni!?

  • Plavi33 24.10.2024.

    Zvečevo u Osijeku 🤣🤣

  • medenii 24.10.2024.

    mozda se i Abramovic ukljuci

Komentiraj...
Vidi sve komentare