To je to što me zanima!

Rukometaši na Euru protiv Rusije, Norveške i Ukrajine

Na Europskom prvenstvu u rukometu, koje se od 19. do 31. siječnja sljedeće godine igra u Austriji, Hrvatska će igrati u skupini A. Ždrijeb je solidan...
Vidi originalni članak

Put koji je počeo u Portugalu 2003. nastavit će se u Austriji u siječnju 2010. godine. Puno junaka iz Portugala danas su sportski umirovljenici, na sceni su neka nova lica, ali ovo je i dalje ta generacija, jedna od najvećih u povijesti hrvatskog sporta. Doznali su naši trofejni rukometaši i protivnike u Austriji, kao nositelji su pratili ždrijeb u Beču.
I nije loše. Iz preostala tri bubnja dobili smo protivnike s kojima imamo dobra iskustva, u skupini A Hrvatske bi trebala biti favorit. Igrat ćemo protiv Rusije, Norveške i Ukrajine, tri momčadi s kojima možemo izaći na kraj. Rusi su iz drugog bubnja, u kojem su bili i Švedska, Španjolska i Island, vjerojatno najbolji izbor. Norvežani su, dojam je, nešto slabiji od Poljaka i Mađara u trećem bubnju, u kojem je bila i Austrija. No s domaćinom nikad nije lako, bez obzira na nedostatak kvalitete. Iz posljednjeg bubnja Ukrajina je daleko najbolji izbor u konkurenciji Srbije, Slovenije i Češke.
Skupina B, s Danskom, Islandom, Austrijom i Srbijom, na prvi pogled djeluje kao najslabija. Skupina C trebala bi biti nekako najizjednačenija, budući da s istih startnih pozicija ulaze i Nijemci i Šveđani i Poljaci i Slovenci. Negdje između je skupina D, u kojoj Česi vjerojatno neće imati što tražiti u društvu Francuske, Španjolske i Mađarske.
Europsko prvenstvo u Austriji igrat će se od 19. do 31. siječnja iduće godine. Hrvatska će u skupini igrati u Grazu. Dalje idu prve tri momčadi iz skupine, a naša skupina križa se sa skupinom B, što je također dobra vijest. A onda prvih dvoje ide u polufinale.

SKUPINE NA EUROPSKOM PRVENSTVU 2010.

SKUPINA A: Hrvatska, Rusija, Norveška, Ukrajina
SKUPINA B: Danska, Island, Austrija, Srbija
SKUPINA C: Njemačka, Švedska, Poljska, Slovenija
SKUPINA D: Francuska, Španjolska, Mađarska, Češka

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ASSHR 25.06.2009.

    pogledajte si malo kako stvari stoje u skupinama... zdrijeg je cista namjestaljka, kao i svaki dr... to je biznis....

  • JAX 24.06.2009.

    rusija ima jos puno strijih igraca u tridesetim i lose provodi smjenu generacija norvazenima to malo bolje ide a ukrajinci nam ne bi trebali bit velik problem sve u svemu zdrijeb je povoljan

  • Ivan92 24.06.2009.

    Nije losa grupa. Nasi su rukometasi ponos cijele nacije i trebamo imati vjere u nih jer mogu napraviti velike stvari!!! NAPRIJED KAUBOJI!!! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare