To je to što me zanima!

Ronaldu na Maksimiru nije dao disati, sad kaže: 'Tu nema tko napraviti faul! Nedopustivo...'

Jerko Leko bio je član generacije koja je igrala Ligu prvaka s Realom, gubila po četiri i pet golova razlike. O debaklu u Münchenu kaže: "Nikada ni kao igrač ni kao trener nisam primio devet golova"
Vidi originalni članak

Dinamo za nešto više u ovakvim utakmicama kao protiv Bayerna nema dovoljno širine u defanzivnom dijelu veznog reda. Čini mi se kako se Ademi potrošio protiv Hajduka, nije još ni uhvatio kontinuitet, a drugi veznjaci Dnama ipak ne igraju obranu na takav način, kaže nam Jerko Leko.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivši veznjak Dinama jedan je od onih kojih su se suparnici plašili. A dobro ga je zapamtio i Cristiano Ronaldo, utakmicu je napustio krvavog gležnja. Često su nam treneri poručili kako za velike utakmice trebate imati "ratnike", Jerko Leko je uvijek bio jedan od tih. A Dinamo je jučer u Münchenu napravio tek šest prekršaja, jedini žuti karton dobio zbog prigovora!?

- A tko će napraviti više prekršaja? Igrači poput Roga ili Baturine ih nisu navikli raditi, to je nekad bila moja struka, ha, ha. Za ovakve utakmice vam trebaju dva-tri Ademija, a on je potrošen protiv Hajduka. Gledajte, Dinamu za HNL ni ne trebaju takvi igrači, ali Europa nosi nešto drugo - rekao je Leko, pa dodao:

- Sjećam se kad sam s Monacom igrao protiv onog najboljeg Lyona, mi smo znali u utakmicama protiv njih ući s četiri zadnja vezna. Bilo nas je četiri u klubu, svi bi igrali tad protiv Lyona. Sve smo radili kako bi zgusnuli sredinu, stalno prekidali njihovu igru, nikako im dali da se razmašu. OK, Bayern je klasa iznad tog Lyona, teško je igrati protiv takvih momčadi, a možemo razglabati je li Dinamo morao igrati s pet iza.

Leko misli kako nije samo obrana bila problem, kako Dinamovi braniči nisu imali nikakve pomoći od veznog reda.

- Taj defenzivni dio veznog reda nije bio dobar. Tu smo imali samo Mišića, Rog i Baturina nisu ti tipovi igrača. Prejednostavno su nas prebrojavali, tako smo stalno bili u problemima. Dinamo nije navikao igrati s petoricom braniča, treba vremena da se to uigra, a vremena - nema. Dinamu nedostaje više defenzivne kvalitete u veznoj liniji.

Jeste li vi kada na utakmici primili devet golova?

- Nikada ni kao igrač ni kao trener nisam primio devet golova, ali bio sam i ja sudionik nekih teških poraza. Onog od Lyona (7-1), pa onog kod Reala (6-2), bilo je toga. Ali ovaj je najveći, to nije dobro. Bayern je imao preko 30 udaraca prema golu, 18 u okvir, pola toga je završilo u mreži. Nedopustivo. A Bayern je momčad koja melje. Pa svaki put kad bi oni došli na naših 30 metara, to bi bila šansa za gol.

Plašite li se sličnih poraza u nastavku Lige prvaka?

- Ne, Bayern je svijet za sebe. I oni uvijek "melju" do kraja. Dinamo može izgubiti još neke utakmice, igra protiv Arsenala, Milana i Borussije Dortmund, ali nisu to toliko dominantne momčadi, nisu kao Bayern. Vjerujem da će je već u avionu bilo ozbiljnih razgovora, da će se momčad dići i pokazati karakter. I da će Dinamo već u Koprivnici biti Bayern - završio je Leko.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Bummser30 18.09.2024.

    6-2 od Real Madrida u Madridu i nije sramota, nebi bilo ni od Bayerna 6-2 , ali 9-2 je stvarno previše.

  • Bravooo ❤❤❤❤ 18.09.2024.

    Ono protiv Lyona ste prodali vodili ste 1:0 u 1 Poluvrijeme... a Lyon trebala pobjeda od 6 golova razlike zasto To nisi rekao da je Lyon morao ici na sve 6 razlike da bi prosli dalje a Ajax da ispadne ... tad je UEFA pokrenula da je namjesteno ... pogotovo primis 7 gol Domagoj Vida nasmija se i namiguje .... dobre pare ste pokrali u Europi a u HNL odkada je Mamic tu.

  • BiIi os2 18.09.2024.

    Petko bio na klupi dok se ovaj nije umirovio hahaha kakav pa pak

Komentiraj...
Vidi sve komentare