To je to što me zanima!

Rijeka uz bok velikanima: Samo su dva kluba u Europi primila manje prvenstvenih golova!

Vodeća momčad HNL-a u osam je utakmica primila samo jedan gol i nalazi se među pet najboljih u 20 najboljih europskih liga po tom kriteriju. Trener golmana Vargić se hvali: "Taktički smo odigrali izvanredno"
Vidi originalni članak

Rijeka je preživjela i treći ovosezonski derbi s klubovima iz "velike četvorke" bez poraza. Nakon slavlja u Osijekom i remija s Dinamom, u nedjelju je protiv Hajduka odigrala 0-0 i tako ostala vodeća momčad HNL-a nakon osam kola.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Iako je momčad Radomira Đalovića u Europi pretrpjela bolan potop i ispadanje od Olimpije uz petardu u Ljubljani, a u Kupu joj je zabio i četvrtoligaš Neretvanac, u prvenstvu je neka sasvim druga priča. U 720 minuta nogometa primila je samo jedan gol, onaj Brune Petkovića na Rujevici prvog dana rujna (1-1).

Gledajući 20 najboljih europskih liga, samo su dva kluba dosad bolja po tom kriteriju, Celtic i Juventus, koji dosad uopće nisu primili gol! Škoti su pritom zabili 20, a Talijani devet u šest utakmica (ali i uz tri remija 0-0). Rijeka je 15, četiri manje od Dinama, a tri više od Hajduka.

U društvu Rijeke je i atenski AEK Domagoja Vide, kao i praška Slavia, a po dva gola primili su Liverpool, Leipzig, Empoli, Lens, Sporting i čak tri izraelska kluba, Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa i Hapoel Be'er Sheva.

Statisitka Rijeke u HNL-u

Vargić: Hajduk smo sveli na dvije poluprilike

- Bili smo bliže pobjedi, imali dvije konkretne situacije u kojima nismo zabili. Hajduk smo sveli na jednu, dvije poluprilike. Ostaje mali žal za pobjedom, ali zadržali pozitivan niz, ostali prvi iako je tek početak prvenstva. Uvijek je lakše raditi - rekao je trener golmana u Rijeci Ivan Vargić u emisiji "Pod stijenama Kantride" Radija Rijeka i nastavio:

- Utakmica je bila tvrda, Hajduk je jako dobro organiziran i ne daje protivniku puno šansi, to smo vidjeli i u Zagrebu. Odigrali smo taktički izvanrednu utakmicu, samo je falio gol da možemo govoriti da bude i napadački.

Kako mu je raditi s golmanima nakon završetka karijere prošlo ljeto na Krku?

- Šef Đalović uvažava sve, vlada sinergija između nas, skuplja ideje od svih, ali na kraju je njegova zadnja i to tako treba biti. Teže je gledati s klupe nego biti na terenu. Odigrali smo sve derbije, ostaje još Koprivnica. Primiti samo jedan gol, mogu samo čestitati cijeloj momčadi. Nije samo golman zadužen za obranu, nego cijela momčad. Lakše je i napadačima zabijati, zabili smo ih 15 i to je jako lijepa brojka - rekao je Vargić i istaknuo:

- Poprilično sam neiskusan kao trener, ako ćemo biti realni. Uz pomoć stručnog stožera i ljudi s kojima radimo, rezultati su tu. Realno, još ništa nismo napravili, ali trebamo ići u ovom smjeru.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ČA1 30.09.2024.

    Bravo Rijeko a mrzitelji nek pate! Nek ih grčevi love na spomen Rijeke!

  • bedak11 30.09.2024.

    Hnl je doslovno razina prijateljskih utakmica. U jedine 2 vazne utakmice su dobili 7-8 golova, ni ne znam vise.

  • pinokio12 30.09.2024.

    granitna obrana u europskim okvirima..nek idu igrat slovensku ligu pa ce dobivati petarde

Komentiraj...
Vidi sve komentare