To je to što me zanima!

Rijeka je predstavila novi dres, Frigan zbog transfera nije igrao

Frigan, Krešić i Vukčević nisu igrali jer čekaju skore transfere. Obregon je počeo na 'devetki' i bio - vrlo dobar. Djouahra opet odličan, ali neće ga gol. Rijeka sutra u 19:00 na Rujevici igra s Rogaškom
Vidi originalni članak

Rijeka je zasluženo pobijedila Slaven Belupo 2-1 u prvoj od dvije 'generalke' koje će riječki dečki odigrati u dva dana. Predstavljeni su novi dresovi, atmosfera je bila fenomenalna, a igra - dobra.

Iznad ostalih bili su Obregon, Djouahra, Ampem i Banda, a kod Koprivničanaca - Mioč.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Matija Frigan, Anton Krešić i Andrija Vukčević nisu igrali jer čekaju transfere, a oporavljenici Selahi i Ilinković istrčat će sutra protiv Rogaške (ista lokacija, isti termin). 

Na tribinama - 2.000 ljudi. Klasično sjajna riječka nogometna atmosfera, na 33 stupnja Celzija. Gromoglasni aplauzi svim igračima, stručnom stožeru i... Novim dresovima.

Sad već tradicionalni svijetlo-plavi križ na bijelim prsima dobio je 'društvo'; prednju stranu Ri-dresa za 2023/24-u krasi više vertikalnih i horizontalnih svijetlo-plavih linija. 

Ljepše ili korak unazad u odnosu na prošlu godinu? Stvar je ukusa, procijenite sami prema fotografijama Nela Pavletića, a ionako je... Daleko važnije kako će Rijeka igrati, a ne kako će izgledati kad se postroji pred kamerama i foto-aparatima!

Gol! Ampem, Banda... Mioč

Rijeka je povela golom Princea Ampema iz penala u 32. minuti. Krušelj je srušio jako dobrog Obregona u koprivničkih 'šesnaest', Kastavac Šantić pokazuje na bijelu točku; Prince Obeng Ampem rutinski šalje Markovića u jednu, a loptu u drugu stranu i Rijeka vodi!

Tri minute poslije Obregon je izborio slobodnjak na 18 metara, Banda dobio šansu s doslovno istog mjesta kao u 19. minuti pa lijevom unutarnjom felšom majstorski poslao loptu u donji desni kut Markovićevog gola za 2-0.

Slaven je smanjio zaostatak malo prije poluvremena, u 39. Sergej Jakirović je vjerojatno bio blizu da na poluvremenu nekome 'otkine glavu': Benedik Mioč je ostavljen posve sam u kaznenom prostoru pa ispravio vlastiti kiks iz 30. minute te s desetak metara lako svladao Labrovića.

Frigan čeka transfer, Marković brani penal

Franjo Ivanović u 73. minuti izborio je penal za Rijeku, on i Alen Grgić kratko su se dogovarali tko će pucati, na kraju je loptu uzeo Grgić i... Antun Marković mu sjajnom intervencijom obranio.

Ima tu još puno posla i za Jakirovića i za Moniza, ali riječka je publika i jedne i druge aplauzom ispratila s travnjaka. Sutra će Rujevica vidjeti još jednu 'generalku'...

Opet od 19 sati, ali ovaj put sa zamijenjenim ulogama današnjih startera i pričuva te 'dodatkom' Selahija i Ilinkovića, Rijeka će igrati protiv novog slovenskog prvoligaša - Rogaške.

Rijeka - Slaven Belupo 2-1

Rijeka, stadion Rujevica. Gledatelja: 2.000. Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Pomoćnici: Marko Balen i Mauro Mušković (oba Rijeka). 

Strijelci: 1-0 Prince (32' - 11m), 2-0 Banda (35'), 2-1 Mioč (39'). 

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga, Mitrović, Dilaver, Goda - Hodža, Banda - Ampem, Janković, Djouahra - Obregon (od 60. Galešić, Liber, Petrovič, Fruk, Grgić, Radeljić, Smolčić, Čabraja, Pašalić, Ivanović). Trener: Sergej Jakirović. 

Slaven Belupo (4-3-3): Marković (od 46. Sušak) – Krušelj (od 46. Bosec), Eškinja, Hlevnjak (od 46. Kocijan), Martinaga – Mioč, Marina, Mađarić (od 46. Bautista) – Hoxha (od 85. Herceg), Ortiz (od 81. Mrdaković), Crnac (od 68. Boras). Trener: Ricardo Moniz.

Istra izgubila od drugoligaša

Na domaćem terenu, na stadionu Aldo Drosina, Istra 1961 je dočekala drugoligaša Orijent, a momčad iz Rijeke je slavila s 3-1. Već u sedmoj minuti Orijent je poveo golom Dominika Simčića, dok su u 59. i 68. minuti novim golovima Karlo Valjan i Mateo Monjac povećali na 3-0 Orijenta.

U 74. minuti pulski sastav je došao do počasnog pogotka, a strijelac je bio Tomislav Glavan.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • slav.hajdukovac1950 15.07.2023.

    Hahha ne mogu vjerovati svaki clanak o rijeci dinamu osijeku komentiraju Hajduka daj mi objasnite zašto?Kad vidim članak o drugim klubovima samo prelistam i tjt

  • 15.07.2023.

    Mogu vam reci da me jucer impresionirao banda, covjek fantasticno igra...o pasalicu ce se pisati ove sezone, vidi se da covjek je ogroman talent a ivanovic je klasa za sebe...ako ampem ostane rijeka ove sezone bi mogla prekrasne stvari napraviti...meni osobno bi bilo puno draze da se europa izbori, a prvenstvo sta bog da...sto se dresova tice, lijepi su samo mi se kragna ne svidja na dresovima...ajmo rijekooooo

  • pegla4 15.07.2023.

    Iskreno, ljepši su im prošlosezonski. Mislim da bi im crni mogli biti 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare