To je to što me zanima!

Rijeka ima katastrofalan niz protiv Dinama! 'Modri' veliki favoriti za pobjedu na Rujevici

Osim trenutačne forme, Rijeci u prilog ne idu ni međusobni rezultati protiv Dinama, koji ne zna za poraz od Riječana u posljednjih 12 utakmica, uz deset pobjeda i dva remija. Uz gol razliku od 25-10
Vidi originalni članak

Rijeka će kao veliki autsajder ugostiti Dinamo u derbiju petog kola HNL-a, koji se u nedjelju od 20.45 sati igra na Rujevici. Riječani su prošle sezone vodili ravnopravnu borbu s "modrima" za titulu hrvatskog prvaka, momčad tadašnjeg trenera Željka Sopića sve je imala u rukama, ali je iskustvo na kraju presudilo i Dinamo je osvojio dvostruku krunu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najava utakmice Rijeka - Dinamo:

U novoj sezoni Dinamo izgleda snažnije i stabilnije nego u dugo vremena, dok je atmosfera u Rijeci poljuljana nakon iznenadnog otkaza Sopiću, europskog debakla protiv Olimpije i transfera ključnih igrača kao što su donedavni kapetan Nediljko Labrović, Marko Pjaca i Franjo Ivanović.

Stoga nije iznenađenje što su ''plavi'' uvjerljivi favoriti za pobjedu. Prema kladionicama, tečaj na pobjedu Dinama je 1,75, na neriješeni ishod 4,10, a na pobjedu Rijeke koeficijent iznosi čak 5,50!

Osim trenutačne forme, Rijeci u prilog ne igraju ni međusobni rezultati protiv Dinama. Hrvatski doprvak nije pobijedio zagrebački klub još od prosinca 2021., kada je u Kupu pobijedio 3-1. Od tada su Rijeka i Dinamo odigrali 12 utakmica, uz deset pobjeda Dinama i dva remija (i gol razlikom 25-10 u korist "modrih").

Statistika još veći neprijatelj Rijeke ako ćemo gledati samo ligaške utakmice. U HNL-u Rijeka nije srušila Dinamo još od 19. siječnja 2021. godine (2-0), ali to je bilo na Maksimiru. Štoviše, posljednja pobjeda Rijeke protiv Dinama na Rujevici, bilo to u prvenstvu ili kupu, bila je u srpnju 2020. godine.

MILAN U KRIZI Dinamov protivnik u Ligi prvaka nakon tri kola ne zna za trijumf

Trener Rijeke Radomir Đalović najavio je kako će njegovi igrači "ići 300 na sat protiv Dinama", a motiva za pobjedu svakako ne nedostaje domaćinu, koji s tri boda može preuzeti vodstvo u prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • crowal 01.09.2024.

    Samo da Armadu ne stave u gajbu, za primjer drugima

  • kicovz 01.09.2024.

    opet ste zaboravili da prije te utakmice igraju lokomotiva i varaždin

  • starii_vatrogasec 0076 01.09.2024.

    Dinamo se zahuktal , tak da bude pregazil Rijeku u prvom naletu . 💪💙😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare