To je to što me zanima!

Revolucija u nogometu: Na SP-u 2026. neće biti remija u skupini

Razlog zbog čega FIFA planira promjene je taj što će na idućem SP-u nastupiti 48 reprezentacija. One će biti podijeljene u 16 skupina s tri momčadi. U nokaut fazu ići će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine
Vidi originalni članak

Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru tek se zahuktava, a FIFA već planira novitete za prvenstvo 2026. koje će biti u Meksiku, SAD-u i Kanadi. Britanski The Athletic piše kako je jedna od novosti uvođenje izvođenja penala u slučaju da neriješenim rezultatom završe utakmice u skupinama.

Pobjednik te serije dobio bi dodatan bod. Jedna od mogućnosti je izvođenje penala i prije same utakmice kako bi se izbjeglo dogovaranje i namještanje rezultata reprezentacija.

Razlog zbog čega FIFA planira promjene je taj što će na idućem SP-u nastupiti 48 reprezentacija. One će biti podijeljene u 16 skupina s tri momčadi. U nokaut fazu ići će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

KONFUZIJA U KATRU Fifa tvrdi jedno, zaštitari drugo: Jesu li zabranjene dugine boje?

Athletic piše kako je moguće da će FIFA do tada promijeniti sustav natjecanja. Jedna od ideja je da podijele 48 reprezentacija u 12 skupina po četiri momčadi. Dvije najbolje momčadi u skupini i osam najboljih trećeplasiranih bi išlo dalje

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 01.12.2022.

    Ma najbolje da svi igraju. Ko god hoće, kakve kvalifikacije.

  • gnojna družina 01.12.2022.

    Ameri ce sve ucinit da ucine nogas atraktivnijim za svoju publiku. Kroz koju godinu nas ceka brisanje zaleđa, zeleni karton, umjesto na dva teren ce bit raspodjeljen na trecine kao i u americkim sportovima i jos mnogo toga o cemu se prica u uefi i fifi ali te vjesti se objavljuju na nemainstream medijima i uvijek produ masi ispod radara. Mark my words.

  • DeGogi_007 01.12.2022.

    Ja mislin da SP treba igrat cilu godinu. Svako kontra svakog. S povratnom utakmicom. I nema vise kvalifikacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare