To je to što me zanima!

Repeša: Budućnost se previše napuhala, a mi ostali smireni...

EUROLIGA Cedevita je s 3-2 u polufinalnoj seriji ušla u finale ABA lige. Osigurala je i novi nastup u Euroligi. Jasmin Repeša ključ pobjede vidi u mirnoći njegovih igrača
Vidi originalni članak

Ne bi to bila hrvatska košarka da nema kidanja živaca na kraju. Međutim, Cedevita je u majstorici pobijedila Budućnost u Podgorici 70-66 i izborila novi nastup u Euroligi.

Nakon početnih 0-2 u polufinalnoj seriji ABA lige, pa onda i muke u završnici četvrte utakmice u Zagrebu, Cedevita je u petoj utakmici u Podgorici vodila osam razlike tri minute prije kraja. Ni to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu.

- Tu se najbolje vidjelo koliko se umora nakupilo kroz ovih pet utakmica - rekao je Jasmin Repeša.

Poslije četvrte utakmice otkrio je da su mu čelnici Budućnosti prijetili, da su se spominjali članovi rodbine i sveci u tim razgovorima, a taj potez prebacio je ogromnu odgovornost na stranu Podgoričana. Odjednom je i igračima Budućnosti postalo jasno koliko važnu utakmicu igraju, zato su im se i dogodila 23 promašaja za tricu i devet promašenih slobodnih bacanja.

- Cijela ta priča naudila je domaćinu. Stvorila se prenapuhana atmosfera, oni su postali previše emotivni, a mi ostali smireni - objasnio je Repeša.

"Nakon svih razmirica, trzavica i svađa u ovoj seriji, na kraju je pobijedila košarka" - Jasminu Repeši prijetili su čelni ljudi Budućnosti, pa je za njega prolazak u Euroligu još i slađi

- Osjetilo se koliko su pod pritiskom jer smo se vratili od 0-2 do 2-2. Koliko god su bili borbeni, nisu nam mogli ništa - dodao je Marko Tomas, s tri trice i 11 koševa jedan od junaka pobjede. Drugog junaka nije istaknuo zbog velikih brojki u napadu.

- Mali Karlo Žganec napravio je veliki posao u čuvanju Savovića - pohvalio je Tomas 19-godišnjeg suigrača pod košem.

Opet su u ključnoj utakmici odlični bili Miro Bilan i Luka Babić. Kao i prošle sezone u polufinalu protiv Partizana, i u srijedu su nosili Cedevitu u dvorani krcatoj protivničkim navijačima.

- Bio je užitak igrati u takvoj atmosferi - rekao je Bilan, autor 16 koševa, većinom u prvom poluvremenu.

U drugom se pojavio Babić, povezao je šest poena za odlazak na osam razlike, a u završnici je pobjedu s linije bacanja potvrdio Fran Pilepić. Svi su redom hrvatski košarkaši, za potvrdu da Cedevita ide pravim putem.

- Ulazak u Euroligu veliki je uspjeh za naš klub i našu kompaniju - zaključio je Repeša.

Po novi uspjeh kreće već u subotu. U finalu ABA lige Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Christian Ritter 23.04.2015.

    zasto cedevita nema sanse protiv zvezde?? zar se nesjecate proslog finala

  • strumf78 23.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • beemysm 23.04.2015.

    kako rece Ukic nikad nije preokrenuo seriju od 2:0...eto sad jesi

Komentiraj...
Vidi sve komentare