To je to što me zanima!

Renesansa Matea Kovačića u 'vatrenima'. Izašao je iz sjene i postao naš ponajbolji igrač

Još od SP-a 2022. Mateo Kovačić igra jako dobro u dresu hrvatske reprezentacije i u zadnje dvije godine je ponajbolji, ako ne i najbolji igrač "vatrenih". U izostanku Broza, nameće se kao rješenje na "šestici"...
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Portugala 2-1 u 1. kolu Lige nacija, a jedan od najboljih igrača "vatrenih" ponovno je bio Mateo Kovačić (30). Veznjak Manchester Cityja već je u kontinuitetu ponajbolji, ako ne i najbolji igrač naše reprezentacije. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Protiv Portugala je u prvom poluvremenu bio najbolji igrač Hrvatske, a u jednom trenutku "naslagao" je nekoliko portugalskih igrača u svom karakterističnom slalomu. VIDEO Kovačićevog prodora pogledajte OVDJE.

Mateo Kovačić protiv Portugala:

Međutim sjajne igre veznjaka Manchester Cityja nisu novost, još od Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru Kova igra jako dobro za našu selekciju. Dugo su ga navijači čekali i tražili, ali u zadnje dvije godine mogu gledati jako dobrog Kovačića u dresu reprezentacije. Luka Modrić (38) pretvara se više u lidersku personu i figuru, dok u samoj igri Kovačić preuzima konce naše reprezentacije. 

S 30 na leđima, ispred njega su još tri, četiri vrhunske godine nogometa, naročito ako ostane u nekoj od najjačih europskih liga. Pisali smo o bogatoj ponudi saudijskog Al Nassra koja bi našeg igrača učinila znatno plaćenijim nego je sada u Engleskoj. Ipak, do zime svakako ostaje u Cityju, a nakon toga ćemo vidjeti. Ako pristane na uvjete Saudijaca, imat će plaću od 64 milijuna eura i postat će sedmi najplaćeniji igrač na svijetu, prenio je američki CBS

Otkad se umirovio Marcelo Brozović, "vatreni" potencijalno imaju problem na poziciji "šestice". Kandidati za tu poziciju su brojni; od Petra Sučića, preko Nikole More, Kristijana Jakića, pa sve do Josipa Mišića. Ipak, Kovačić je znao odigrati i na toj poziciji i ulozi u Manchester Cityju i izgledalo je vrlo dobro. 

Ove je sezone odigrao četiri utakmice i zabio jedan gol, a dresu "građana" ukupno je odigrao 50 utakmica i zabio četiri gola, uz jednu asistenciju. U karijeri je osvojio četiri Lige prvaka, Premier ligu, La Ligu, četiri Svjetska klupska prvenstva i isto toliko europskih superkupova. Za reprezentaciju Hrvatske je nastupio 105 puta i zabio pet golova.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • lily A 06.09.2024.

    Najbolji 🇭🇷

  • zenymen 06.09.2024.

    Daliću, vrime je

  • strmi007 06.09.2024.

    Dinamooooooooooooooooooooooooooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare