To je to što me zanima!

Rakitić: Upisat ću Harvard, a supruzi sam morao reći da ne znam kako je živjeti u Hrvatskoj

Na početku sezone bila je nesnosna vrućina. Osjećalo se poput najtoplijeg ljeta u povijesti Hrvatske, rekao je Rakitić koji je stigao iz Saudijske Arabije, a dodao je: Svaki dan treniran s osmijehom na licu
Vidi originalni članak

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić (36) rekao je u intervjuu katalonskim novinama ARA da mu je na početku sezone trebalo vremena da uhvati ritam u Hajduku, a da je sada .jako zadovoljan.

- Kad sam potpisao za Hajduk, supruga Raquel Mauri me pitala kako je živjeti u Hrvatskoj, a ja sam joj morao reći da ne znam. Bio sam ovdje samo dva do tri tjedna, ili s reprezentacijom ili na odmoru, ali iskreno, što se tiče gostoprimstva ljudi, ne razlikuje se puno od Seville - izjavio je Rakitić u telefonskom razgovoru objavljenom u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Bivši igrač Barcelone i Seville napomenuo je da mu se sviđa živjeti u Splitu jer mu je blizu more.

- Supruga i kćeri su jako sretne. Izuzetno sam zadovoljan u klubu, a navijači su nevjerojatni, ne samo na domaćim utakmicama, nego i kada igramo u gostima. Da budem iskren, nisam poznavao tu ljubav grada i regije za ovaj klub - rekao je bivši hrvatski reprezentativac rođen u Švicarskoj.

Rakitić sretan što igra nogomet u Hrvatskoj

Ljetos je prešao iz saudijskog Al-Shababa u Hajduk, vodeću momčad hrvatskog prvenstva, za koju je upisao 12 nastupa uz pogodak i asistenciju.

PREPOROĐENI MARKO Livaja: Igrao sam utakmice bez treninga, te greške neću više raditi. A ova je godina drugačija

- Jako sam zahvalan što mogu prvi put igrati u Hrvatskoj - istaknuo je. Odradio je predsezonu nakon ozljede kvadricepsa zbog koje je bio izvan terena gotovo tri mjeseca.

- U početku mi je bio izazov pronaći ritam. Također, na početku sezone bila je nesnosna vrućina. Osjećalo se poput najtoplijeg ljeta u povijesti Hrvatske - rekao je.

Rakitić, osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018., osjeća se fizički spremnim u 36. godini.

- Radije ne razmišljam previše o tome vidim li se igrati još jednu, dvije ili tri godine. Sve dok moje tijelo drži korak i osjećam se istinski važnim, neću postavljati datum umirovljenja - izjavio je. Naveo je da uživa trenirati i igrati za Hajduk.

ANALIZA 10. KOLA Ivković: Diallo uništio Dolčeka, Biuk nekad kao Durdov. Hajduk je pokazao da igra na rezultat

S osmijehom trenira u Hajduku

- Osjećam se sjajno. Svako jutro se budim s osmijehom i odlazim na trening, osjećam se ugodno s trenerom (Gennarom Gattusom) i osjećam poštovanje svojih suigrača. Stvarno uživam u trenucima koji su mi preostali kao nogometašu - dodao je.

Rakitić je tijekom karijere često bio lider na terenu zbog čega je bio kapetan Seville i dokapetan Hrvatske. Upitan vidi li se u budućnosti kao trener, odgovorio je da je bio u kontaktu s ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza kako bi se pripremio za dobivanje trenerske licence. 

- Posjedujem i Uefin certifikat za upravljanje u nogometu te sam redovito u kontaktu s nekim njihovim predstavnicima. Planiram nastaviti školovanje u tom smjeru na Harvardu.Nisam siguran hoću li biti trener ili što ću raditi, ali ću sigurno ostati povezan sa svijetom nogometa. Zato već uspostavljam te kontakte - poručio je Rakitić.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • NoName012 21.10.2024.

    Možda ne zna Ivan kako je živjeti u Hrvatskoj, ali zato zna kum

  • Kantrida2203 21.10.2024.

    Za upisati Harvard trebalo bi mozda zavrsiti srednju skolu😉

  • imaš alfa,beta,gama... 21.10.2024.

    Ivane,ja ti se stvarno divim koliko si nakon veličanstvene inozemne karijere ostao normalan i pristojan dečko,a što se nauka tiče "Harvard" imaš i u Banja luci,prijemni ,nastava ,polaganje,diploma,sve u istom danu na autobuskoj stanici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare