To je to što me zanima!

Naš ragbijaški reprezentativac u utakmici je dobio snažan udarac i liječnici su mu izvadili bubreg!

Duje Plazibat završio je u bolnici u Budimpešti, gdje su mu liječnici hitnom intervencijom morali odstraniti bubreg. Nakon zahvata osjeća se dobro
Vidi originalni članak

Igrali smo zadnje utakmice i za našega Duju i uspjeh posvećujemo njemu, rekao nam je kapetan hrvatskih ragbijaša Nikola Pavlović nakon povijesnog uspjeha ragbi 7 reprezentacije i ulaska u europsku elitu, Championship diviziju Europskog prvenstva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nažalost, ni slavlje nije bilo veliko jer momci su u Budimpešti bili pod dojmom teške nesreće svog suigrača Duje Plazibata. Mladić od 20 godina u jednom je duelu u utakmici dobio toliko jak udarac da je morao u bolnicu. A ondje su mu - izvadili bubreg!

Svi su u hrvatskoj reprezentaciji bili u šoku jer takve ozljede jako su rijetke u ragbiju i svi su liječnici reprezentacija rekli da su se prvi put susreli s takvim događajem na utakmici! Pad prilikom duela bio je toliko nezgodan da je bubreg bio teško oštećen i liječnici u budimpeštanskoj bolnici hitno su mu ga odstranili.

- Sve nas je to šokiralo, tako nešto nikad nisam vidio niti čuo za takav slučaj! - u nevjerici je govorio izbornik Anthony Poša.

Dan nakon operacije, Duje se osjeća dobro. Čak više nije uzimao lijekove protiv bolova i prebacili su ga s odjela za intenzivnu njegu na redovni odjel.

Reprezentativci su mu posvetili srebrnu medalju s Europskog prvenstva Trophy divizije, a poruke podrške stižu mu iz cijelog ragbijaškog svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Red Checkers 1995 11.07.2023.

    koja je svrha ovog sporta? 😂

  • RedDoor 10.07.2023.

    Sretan i brz oporavak!

  • wtfono 10.07.2023.

    a mogo ga je prodat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare