To je to što me zanima!

Ragbijaši Mladosti i Dubrovnika dobili opremu iz Velike Britanije

Dubrovnik je najmlađi član hrvatske ragbijaške obitelji, a donacija je plod suradnje HRS-a, World Rugbyja i britanske humanitarne organizacije SOS Kit Aid
Vidi originalni članak

Hrvatski ragbijaški savez i Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske s ponosom su uručili pristiglu donaciju sportske ragbijaške opreme lokalnim klubovima, HARK Mladost i RK Dubrovnik, s ciljem podrške razvoja sporta i mladih ragbijaša u Hrvatskoj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s krovnom ragbijaškom organizacijom World Rugby i britanskoj humanitarnoj organizaciji SOS Kit Aid pristigla donacija uključuje osnovnu ragbijašku opremu, sportske uniforme, štitnike i drugu opremu koja će koristiti u radu klubova. Ovom donacijom odlučili su iskazati podršku najmlađem članu ragbijaške obitelji, Ragbi klubu Dubrovnik. Donacija je uručena i Hrvatskom akademskom ragbi klubu Mladost, koji je nedavno investirao u novi teren ili “mini pitch” za rad s mlađim članovima.

Uoči početka Kupa Hrvatske za igrače do 14 godina, predstavnicima Mladosti i Dubrovnika doniranu je opremu uručio drugi politički tajnik pri Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu Thomas Mead.

- Drago nam je što smo imali priliku uručiti donaciju sportske opreme, koja će, vjerujemo, pomoći klubovima i talentiranim mladim hrvatskim ragbijašima. Također nam je drago vidjeti sjajnu britansko-hrvatsku suradnju u sportu, promociju vrijednosti i prijateljstva, u godini u kojoj slavimo 200 godina postojanja ragbija - rekao je Thomas Mead, a predstavnica Hrvatskog ragbijaškog saveza Ivana Maras naglasila je:

- Zahvaljujemo britanskom veleposlanstvu na dugogodišnjoj potpori te s ponosom podržavamo ovu akciju, koja našim klubovima omogućuje da rastu i razvijaju se te da naše najmlađe članove zadrže u sportu.

Pred hrvatskom reprezentacijom je ciklus utakmica, koji počinje pripremnim susretom u Sheffieldu, koji će biti humanitarnog karaktera jer sav prihod ide udruzi za istraživanje bolesti motoričkih neurona Doddie Weir. Nakon toga slijede susreti Europskog kupa nacija, Trophy divizije, protiv Češke, Ukrajine i Švedske.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare