To je to što me zanima!

Prvo pojačanje na Maksimiru: Igra za Švedsku, 'ubojica' je na lijevoj strani i stiže u Dinamo?

Dinamo Zagreb želi kupiti Djurgardenova lijevog bočnog Samuela Dahla. Hrvatski velikan je već dao prvu ponudu za švedskog reprezentativca, objavili su švedski mediji
Vidi originalni članak

Iza Dinama je turbulentna, ali vrlo uspješna sezona u kojoj je zagrebačka momčad osvojila trostruku krunu. Sergej Jakirović preporodio je usnuli Dinamo i sada je pred svima zajedno vrlo zanimljiv prijelazni rok u kojem će Zagrepčani tražiti pojačanja. Dinamo bi prvenstveno morao ojačati obranu jer tijekom sezone je curilo na sve strane. A švedski mediji javljaju da hrvatski prvak kritični lijevi bok planira ojačati u Djurgardenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o 21-godišnjem Samuelu Dahlu, hitronogom lijevom bočnom koji je nakon dolaska iz Örebra prije 10 mjeseci doživio značajan uzlet u prvoj momčadi Djurgardena. Toliko da je zaradio poziv u švedsku nacionalnu reprezentaciju koju odnedavno vodi legenda danskog nogometa Jon Dahl Tomasson. Bivši napadač švedsku klupu preuzeo je u veljači naslijedivši Jannea Anderssona.

Djurgarden odbio Rennes

- Dinamo Zagreb želi kupiti Djurgardenova lijevog bočnog Samuela Dahla. Hrvatski velikan je već dao prvu ponudu za švedskog reprezentativca - objavio je aftonbladet.se pozivajući se na informacije Sportbladeta.

Dahl je perspektivan lijevi bočni za kojeg se tijekom zimskog prijelaznog roka u siječnju interesirao francuski Rennes. Djurgarden je tada odbio ponudu francuskog prvoligaša jer mu je Dahl bio neophodan dio momčadi u tom trenutku.

>> VIDEO: NAJBOLJI POTEZI SAMUELA DAHLA

Dobar i naprijed i nazad

Dinamo je odlučio uskočiti i pokušati dogovoriti posao oko 21-godišnjeg defenzivca kojeg krase lijepa kontrola lopte i dobar dribling, koji teži odlascima prema naprijed kako bi se priključio napadačkim akcijama svoje momčadi, ali koji je također prilično siguran u obrambenom pozicioniranju. Švedski i hrvatski klub pregovaraju i u nadolazećim tjednima znat će se više.

Igrač kojeg Dinamo pokušava dovesti ove sezone je odigrao 19 utakmica od čega 11 u švedskom nacionalnom prvenstvu, dva u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu te šest u švedskom kupu. Ukupno je za Djurgarden do sada odigrao 36 utakmica asistiravši šest puta od čega su tri asistencije stigle ove sezone.

Njegova vrijednost je milijun i pol eura prema Transfermarktu, a za švedsku reprezentaciju je nastupio jednom. Igrao je svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi nad Estonijom (2-1).

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Lechner 01.06.2024.

    Ne vidim sto fali ovom Japancu

  • sinke1 01.06.2024.

    Kaj nisu spominjali onog malog iz Rome na lijevom krilu

  • KešićIsBack 01.06.2024.

    netko kupuje reprezentativce švedske , a netko Brazila . koliko imaš, toliko se pokriješ 🤍💙💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare