To je to što me zanima!

Prvi tenisač svijeta nakon pada na doping: 'Zbog problema van terena sam izgubio osmijeh'

Sinner je prije nekoliko tjedana pao na doping testu i oslobođen je krivnje. Teniska i opća javnost bila je podijeljenog mišljenja, a protiv Talijana je pokrenut žalbeni proces. Dok sve traje, Talijan niže uspjehe
Vidi originalni članak

Talijan Jannik Sinner, prvi tenisač svijeta, srušio je Novaka Đokovića u finalu Mastersa 1000 u Šangaju te ponio titulu na turniru vrijednom 10,3 milijuna dolara. Novim naslovom osigurao je će godinu okončati na prvom mjestu i tako postati jedini Talijan u povijesti s takvim uspjehom.

Đokovića je srušio nakon sat i pol igre, 7-6, 6-3 u setovima. Opravdao je ulogu favorita i treći put zaredom pobijedio srpskog tenisača, a nakon meča imao je što za reći.

Naime, Sinner je prije nekoliko tjedana pao na doping testu i oslobođen je krivnje. Teniska i opća javnost bila je podijeljenog mišljenja, a protiv Talijana je pokrenut žalbeni proces s kojim se mora suočiti.

- Ova godina bila je vrlo, vrlo teška za mene zbog drugih okolnosti i u pojedinim trenucima izgubio sam osmijeh, zbog problema izvan terena, a o njima još uvijek ponekad razmišljam - rekao je Sinner na konferenciji za medije nakon svojeg prvog trijumfa u Šangaju.

Neovisno sudbeno vijeće oslobodilo je Sinnera odgovornosti i izreklo mu blagu kaznu, oduzevši mu bodove osvojene u Indian Wellsu, kao i novčanu nagradu, na turniru na kojem je dao dva pozitivna uzorka.

Uslijedio je odgovor Svjetske antidopinške agencije (WADA), koja je u rujnu poručila da će pokrenuti žalbeni proces na tu odluku.

- Ljudi misle da s pobjedama i uspjesima problemi nestaju, ali to nije istina, jer sam i dalje u situaciji u kojoj jesam. Očito nije ugodno i volio bih da nisam u ovoj poziciji u kojoj se trenutno nalazim izvan terena - dodao je Talijan.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ALLinONE!!! 13.10.2024.

    Bovam Đoković mamu i vi njemu

  • bulldog123456789 13.10.2024.

    Nizao bih i ja uspjehe nadrogiran

  • Marun 13.10.2024.

    pao tri puta i nikom ništa ... trebalo mu je na 5 godina zabraniti igrat

Komentiraj...
Vidi sve komentare