To je to što me zanima!

Preokret: Prvak ABA lige ipak bi trebao izravno u Euroligu

Pobjednik regionalne košarkaške lige trebao bi se izravno plasirati u Euroligu, a još će jedno mjesto dobiti klub iz regionalne lige kroz kvalifikacije, javljaju srpski mediji
Vidi originalni članak

Od sezone 2016/17. u novoj Euroligi svoje mjesto izravno bi trebao imati i prvak regionalne košarkaške lige, javljaju srpski mediji. Uz to, još jedno mjesto mogao bi izboriti još jedan klub iz ABA lige preko kvalifikacija.

U elitnom klupskom natjecanju bit će 16 momčadi, a garantirano mjesto ima 11 klubova te jedan pobjednik kvalifikacija i pobjednik Eurokupa. Preostala tri mjesta rezervirana su za prvake nacionalnih prvenstava.

Iako su razgovori još u tijeku, nagađa se da bi to trebali biti prvaci ABA lige i njemačkog prvenstva, dok se za treće mjesto bore Francuzi, Poljaci i baltička VTB liga (Rusi, Bjelorusi, Česi, Estonci, Finci, Kazahstanci i Latvijci). 

Službene potvrde Eurolige još nema, no o toj ideji svakako se razmišlja i postoji velika šansa da će klubovi iz regije dobiti priliku naslovom u ABA lige izboriti Euroligu.

Euroliga je jučer otkrila da će 11 stalnih sudionika biti: Anadolu Efes, CSKA Moskva, Emporio Armani, Barcelona, Fenerbahče, Laboral Kutxa, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris Kaunas.

- Od iduće sezone 16 klubova će igrati po ligaškom sistemu 30 kola, a nakon toga će uslijediti doigravanje na tri dobijene utakmice, a pobjednici serija će osigurati plasman na završni turnir - objavila je Euroliga.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_450037 12.11.2015.

    Ovo je sramota.Para vrti gde burgija nece.

  • El Tractor 11.11.2015.

    Ovo je jako natjecanje ili barem prije bilo, znači puno prije su trebali to omogućiti.

  • Stiv_Maden 11.11.2015.

    Koja sramota, 7 puta prvaci Europe su klubovi iz EX YU, Yugoslavija najuspješnija Europska reprezentacija, Srbija i Hrvatska najviše igrača u kući slavnih Europske košarke, prve Europske NBA zvijezde Petrović, Divac, Kukoč, trenutno 15 igrača sa ovih prostora igra u NBA, najviše mladih talenata, i sad bi kao trebali biti zahvalni što će ABA liga imati 1 prestavnika u Euroligi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare