To je to što me zanima!

Predsjednik automoto saveza: Ovo je žalosni dokaz da je, iako prekrasan, naš sport opasan

U kontaktu sam s najvišim tijelima FIA-e, Automotodroma Grobnik, Policije i nadležnih tijela te neću odgovarati na bilo kakve medijske upite do trenutka kada ćemo službeno izaći u javnost, napisao je Štetner
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog automoto saveza Davorin Štetner se oglasio oko tragedije na Automotodromu Grobnik u kojoj je smrtno stradao muškarac.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Iz dubine svoje duše izražavam najiskreniju sućut obitelji i bližnjima tragično preminulog našeg vrijednog sportskog dužnosnika. Od prvog trenutka strašne nesreće bio sam obaviješten o situaciji te sam u kontaktu sa svim nadležnim tijelima.

Molim sve medije te brojne privatne osobe i ostale subjekte koji kontaktiraju mene i dužnosnike saveza da se suzdrže od ikakvih komentara do službenih objava saveza i Automotodroma Grobnik. Istraga je u tijeku, a savez i ja osobno priopćit ćemo javnosti detalje nakon prikupljanja svih potrebnih informacija.

Ovo nije vrijeme za senzacionalizam, osobno sam molio da se ovakva situacija ne dogodi u mojemu mandatu, ali ovo je žalosni dokaz da je naš sport iako prekrasan i atraktivan zapravo i opasan sport. U kontaktu sam s najvišim tijelima FIA-e, Automotodroma Grobnik, Policije i nadležnih tijela te neću odgovarati na bilo kakve medijske upite do trenutka kada ćemo službeno izaći u javnost. Tužno vrijeme za savez i hrvatski sport", napisao je Štetner.

Podsjetimo, pri kraju dnevnog programa, prvog natjecateljskog dana međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobnik tijekom Endurance, u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta. Od siline udarca vozilo je zaskočilo ogradu kojom prigodom je zahvatio dvoje sudaca. 

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ptica neznalica 24.07.2022.

    Ni prvi ni zadnji koji je poginuo oko staze ili na stazi.

  • ćiribu_ćiriba 24.07.2022.

    Frizura hehehehehehehe

  • Rista91 24.07.2022.

    kakav opasan sport?! Opasno je što uhljebi i nesposobni dobivaju odgovorne zadatke vezane uz organizaciju pa se sve napravi zbrda-zdola, samo nek što manje košta i da se što manje radi i puno zaradi...a to što je sigurnost SVIH na nuli - to nikog nije briga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare