To je to što me zanima!

'Mi smo napravili svetkovinu u Zagrebu. Moramo ih natjerati u nervozu, dobri smo u tranziciji'

Baš smo pričali u svlačionici da nam je ovo velika šansa. Nakon par godina kad smo ostvarivali rezultate, ovo bi bila kruna svega toga .Nadam se da ćemo na kraju uspjeti, rekao je Mislav Oršić
Vidi originalni članak

Na San Siru momčad iz Milana slavila je s 3-1 protiv Dinama, a sad slijedi ona druga utakmica u skupini na maksimirskom stadionu. 'Modri' su nakon četiri utakmice posljednji s četiri boda, ispred njih je upravo talijanska momčad s istim brojem bodova. Druga je momčad Salzburga s pet bodova, dok je Chelsea vodeći sa sedam, a 'modri' u posljednjem kolu putuju upravo k momčadi sa Stamford Bridgea.

ŠIMIĆ UOČI SPEKTAKLA: Dinamo nije jak kao prije dvije godine, ali Milanu neće biti lako

Utakmica 4. kola grupne faze Lige prvaka na rasporedu je u utorak na Maksimiru od 21 sat, a susret su najavili trener Dinama Ante Čačić i krilni napadač Mislav Oršić.

POGLEDAJTE KONFERENCIJU

- Iskreno, primarno me interesira da nakon utakmice izađemo ozarena čela, pogledamo na semafor i da si nemamo što predbaciti. Stanje u momčadi? Neću reći da je idilično, ali svi su igrači na dispoziciji osim Boška Šutala koji je ozlijeđen. Ovo je 26. utakmica pa i to držim da je ovo veliki uspjeh s toliko zdravih igrača i toliko učinkovitim rezultatom - započeo je Čačić.

- Velika utakmica protiv velikog kluba, nadam se da ćemo se još dobro pripremiti, biti pravi na terenu, a imat ćemo i podršku naših navijača. Idemo probat dobro odigrati, a onda ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno - rekao je Mislav Oršić.

U prvom su susretu nogometaši Dinama na San Siru izgubili 3-1, a dobili su golove pred sam kraj prvog i na startu drugog poluvremena što ih je poljuljalo.

- Ta utakmica u Milanu je stvarno bila teška za nas. Na kraju smo odigrali jednu OK utakmicu, dobili smo dosta nesretne golove na početku i kraju poluvremena pa se bilo teško vraćati. Osjetili smo ih na terenu kakvi su kao igrači pa svatko od nas ima malo bolju sliku o suparniku od videoanalize - rekao je Oršić pa se osvrnuo na četiri utakmice bez gola:

- Moram dobro trenirati i sve će doći na svoje. Neki put se lopta odbije pa zabiješ, neki put te ide, ali ne opterećujem se. 

Dinamo i dalje ima priliku osigurati proljeće u Europi, bilo ono u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamov stadion

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Baš smo pričali u svlačionici da nam je ovo velika šansa. Nakon par godina kad smo ostvarivali rezultate, ovo bi bila kruna svega toga .Nadam se da ćemo na kraju uspjeti, dat ćemo sve od sebe. Moramo samo hrabrije razmišljati nego što smo tamo u Milanu, oni su fantastična momčad, kad god ćemo imati šansu s loptom moramo biti hrabriji, odlučniji i pokušati nešto napraviti. 

Nakon toga uslijedila su pitanja za trenera Dinama. Čačić je rekao što 'modri' moraju napraviti protiv talijanske momčadi.

- Moramo biti hrabriji, kuražniji kad imamo loptu u posjedu. Nastojati biti što je moguće okomitiji i kontrolirati igru, ali moramo 90 minuta biti zaista koncentrirani. Imaju moćne pojedince, moramo ih limitirati, jer ako to tako bude, onda ćemo ih natjerati u nervozu. Ambicije Milana i Chelseaja su nastavak natjecanja u Ligi prvaka, a držim da to ide nama u prilog jer oni moraju napadati, dok mi imamo dobrih igrača u tranziciji - rekao je Čačić pa zaključio:

AJMO, 'MODRI' Dinamove legende: Za pobjedu protiv Milana razbio sam Rolex. Čačiću, sad ti motiviraj igrače!

- Napravili smo svetkovinu u Zagrebu, igramo tu s Chelseajem, Milanom, igra se Liga prvaka. Dinamo nije kanta za napucavanje, nakon četiri utakmice ne zna se tko će proći skupinu pa želim da sutra igrači izađu bez grča i naprave sve što je moguće.

POGLEDAJTE VIDEO: DINAMO VS. MILAN - TKO ĆE POBIJEDITI?

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Pra&vica 25.10.2022.

    Lako je reci - samo napad, agresivno prema naprijed, postaviti visoki presing daleko od svga sesnaesterca...i slicne takticke zamisli...ali za to treba imati odgovarajuce resurse i ono najvaznije - uvijek se nesto pita i protivnika a pita ga se sve vise sto je on kvalitetniji. Svaka ekipa ima svoj kvalitativni rang i u sportu je posebna car da ekipa koja ima manje kvalitete sa svojom voljom i agresijom pobijedi onu bolju...i na kraju faktor srece i sudjenja...Dinamo je do sad napravio jako puno, to se cijeni...a lijepe stvari tek slijede.

  • 24.10.2022.

    Sutra bu teško 3-1 dzg

  • NIKE 24.10.2022.

    Izgubilo se u Salzburgu, a ovdje je kozmetika. Volio bih pobjedu, ali nemojmo se lagati nasuprot je Milan koji se neće dovesti u situaciju iznenađenja kao Chelsea.

Komentiraj...
Vidi sve komentare