To je to što me zanima!

Pranjić: Nije mi žao novca potrošenog na Bayern...

Njemački internetski portal Sportal.de portretirao je našeg Danijela Pranjića, te priču o pojačanju bavarskoga kluba objavio kao temu dana...
Vidi originalni članak

O 27-godišnjemu ljevonogom igraču Nijemci pišu da je u Bayern stigao kao apsolutni hit-igrač prošle sezone u Nizozemskoj (16 golova, 7 asistencija). Dotaknuli su se njegovih nastupa na Euru u Austriji i Švicarskoj prošle godine, pogotovo sjajne asistencije za pogodak kojim je Darijo Srna doveo Hrvate u vodstvo (1-0) u konačnoj 2-1 pobjedi protiv Njemačke, ali i najranijih igračkih dana u Osijeku: napisali su da se afirmirao u klubu iz kojeg je potekao Davor Šuker, te u kojem su loptu naučili udarati Jurica Vranješ i Marko Babić, Nijemcima poznati Osječani. Ipak, najviše je pozornosti Sportal.de poklonio Pranjićevoj odluci da sam doplati razliku u traženoj odšteti od Heerenveena kako bi zaigrao u Bayernu.
- Već sam rekao da se ponuda Bayerna iz Münchena ne odbija. Čim se Bayern zainteresirao, drugi klub jednostavno nije dolazio u pitanje - veli hrvatski reprezentativac uz dodatak:
- Više nisam mogao čekati. Kako su se pregovori bezuspješno bližili kraju, odlučio sam nadoplatiti razliku u korist Bayerna. U bavarskom su se klubu složili, nakon toga i u Heerenveenu. U svakoj ću od triju sljedećih sezona izgubiti po 233.000 eura, ali nije mi žao tog novca. Htio sam igrati u ovako velikom klubu i drago mi je što ću napokon osjtetiti kako je to istrčati pred prepunu Allianz Arenu.
Sportski direktor Bayerna Uli Hoeneß, koji odlazi s dugogodišnje funkcije na kraju godine, objasnio je zašto je novi trener Bavaraca Louis van Gaal inzistirao na Hrvatu.
- Louis želi igrače koji su sposobni iz punog trka pred gol slati upotrebljive centaršuteve. I Pranjić osjeća zahvalnost spram nizozemskog trenera:
- Učinit ću sve što budem mogao kako bih Van Gaalu uzvratio na njegovu povjerenju.
Kad su u pitanju prvi dojmovi o njegovu novom prebivalištu, Pranjić kaže:
- Kakav grad!? Golem je i prekrasan. Osim toga, neće mi se biti teško prilagoditi jer u Münchenu imam rodbine. Ovdje živi obitelj mog ujaka. Moj sestrić i ja uvijek smo zajedno u Hrvatskoj provodili ljetni odmor - prenosi Sportal.de Pranjićevu izjavu za Sport Bild.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • torcida_dinamo 07.07.2009.

    bolje da je otisao u cottbus nebo u bayern

  • MAMUNAMEGALO 07.07.2009.

    DA ZIHER,DA TE HTIO Liverpool,arsenal....ti bi odbio zbog BayernA

  • chevaper 07.07.2009.

    Čim se Bayern zainteresirao, drugi klub jednostavno nije dolazio u pitanje - veli hrvatski reprezentativac uz dodatak: ODSAD pa nadalje i ubuduče mi je najdrazi igrac bravo care! idemo do kraja ove godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare