To je to što me zanima!

Povijesni uspjeh za Hrvatsku: Najuspješnija država na SP-u

Zlato je osvojila štafeta Carrolina Barić i Ria Vojković, te par Belasić-Bajrić. Srebro je uzela Ria Vojković u disciplini pojedinačno klasično, a bronce Nives Jelovica u preciznom izbijanju i mješovita štafeta Vojković-Milićević
Vidi originalni članak

Hrvatska je po prvi put u svojoj povijesti postala najuspješnija nacija s pet odličja na ženskom i mješovitom Svjetskom boćarskom prvenstvu održanom u francuskom Rumillyju.

Reprezentacija u sastavu Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Nikol Belasić, Nives Jelovica, Ema Maršanić, Marino Milićević i Marin Ćubela osvojila je po dva zlata i bronce, te jedno srebro i zauzela prvo mjesto po osvojenim medaljama i po bodovanju svih disciplina.

Zlatne medalje osvojila je štafeta Carrolina Barić i Ria Vojković, te par Nikol Belasić i Carrolina Bajrić. Srebrnu medalju uzela je Ria Vojković u disciplini pojedinačno klasično, a bronce Nives Jelovica u preciznom izbijanju i mješovita štafeta Ria Vojković i Marino Milićević.

U preostale dvije discipline plasman u četvrtfinale ostvarili su Nives Jelovica i Marin Ćubela u mješovitom krugu i Ema Maršanić u brzinskom izbijanju.

Do prvog zlata Carrolina Bajrić je došla u štafetnom brzinskom izbijanju u paru s Riom Vojković. One su u finalu s 45-44 pobijedile Francuskinje Ophelie Armaneti i Annaelle Barazzutti.

Bajrić je potom udružila snage s Nikol Belasić i osvojila drugo zlato u klasičnim parovima. Klupske kolegice iz Čavala u finalu su s 11-3 svladale Turkinje Dursun i Baris.

Priliku za drugo zlato imala je i Ria Vojković, ali je boćarica iz Komiže u finalu pojedinačnoh natjecanja u dramatičnom raspletu izgubila od Talijanke Valentine Basei s 10-7.

Vojković je na ovom prvenstvu kompletirala medalje sva tri sjaja, jer je već u petak osvojila broncu u mješovitoj štafeti s Marinom Miličevićem.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gnojna družina 12.11.2023.

    Gdje su nestale nase kockice i sahovnica? sto je ovo pobogu?

  • ćiribu_ćiriba 12.11.2023.

    lgbt

Komentiraj...
Vidi sve komentare