To je to što me zanima!

Đoković je povukao drastičan potez uoči Olimpijskih igara. Neće biti s ostalim sportašima

Srpski tenisač s Olimpijskih igara još nema zlato, već samo broncu iz Pekinga 2008. U Tokiju ga je pobijedio Zverev u polufinalu, a potom i Carreno Busta u borbi za brončanu medalju
Vidi originalni članak

Po informacijama nekoliko izvora, srpski tenisač Novak Đoković (37) neće biti smješten u olimpijskom selu za vrijeme trajanja Olimpijskih igara u Parizu, koje će svečano biti otvorene ovog petka.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao razlog takve odluke navodi se da je Đoković odlučio biti potpuno koncentriran na ono što mu jedino nedostaje u velikoj karijeri, a to je pojedinačno olimpijsko zlato. U tom smislu, smatra Đoković, boravak u olimpijskom selu bi mu oduzimao dragocjeni fokus.

TESTIRAJTE SVOJE ZNANJE KVIZ Koliko znate o nastupima hrvatskih sportaša na Igrama?

Na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju je bio smješten sa svim ostalim sportašicama i sportašima u selu, ali pažnju mu je odvlačila velika pompa koja je trajala oko njega od prvog do posljednjeg dana.

Jedinu olimpijsku pojedinačnu medalju Đoković ima iz Pekinga gdje je 2008. godine osvojio broncu. Nakon toga, 2012. u Londonu, u Wimbledonu, prvo je poražen od Andyja Murrayja u polufinalu, a potom i od Juana Martina del Potra u meču za brončano odličje.

OTPUTOVALI U PARIZ Duvnjak: Ovo su mi zadnje Olimpijske igre. Hrvatska ima kvalitetu da se bori za medalju

Argentinac Del Potro za Đokovića je bio koban već u prvom kolu Igara u Rio de Janeiru 2016. godine, dok je na posljednjim Igrama u Tokiju prvo poražen u tri seta od Nijemca Alexandera Zvereva u polufinalu, a potom i od Španjolca Pabla Carrena Buste, u tri seta, u meču za broncu.

Ove godine je u Roland Garrosu, gdje će se održati olimpijski turnir, predao meč četvrtfinala Casperu Ruudu zbog problema s koljenom koje je hitno operirao. Potom je igrao finale Wimbledona i drugi put u nizu u Londonu bio poražen od Carlosa Alcaraza.

ANTITERORISTIČKA AKCIJA Pariz: Planirao je napad na Olimpijskim igrama, uhitili ga

U karijeri je 37-godišnji Đoković tri puta osvajao Roland Garros, 2016., 2021. i 2023. godine.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Mr. Pickles 24.07.2024.

    Da da, njegovi (fanatični) navijači tvrde da 2021 nije osvojio zlato jer se previše "družio" s ostalim sportistima kao i da je nepotrebno trošio snagu u mixu 😝. Njegovi navijači za sve njegove poraze i podbačaje imaju "vjerodostojno opravdanje"

  • gowron 24.07.2024.

    On je kralj Petar. Što bi bio s običnom rajom

  • kumovi vt 24.07.2024.

    Umišljen kao i sve ostale tzv. zvijezde. Ronaldo, Mesi. Čak je i Modrić po Imotskom počeo šetati sa tjelohraniteljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare