To je to što me zanima!

Portugalski izbornik: Patili smo, ali zbog toga je pobjeda slađa

PORTUGAL - HRVATSKA 2-1 "Bilo je važno dati dobar odgovor nakon Eura. Znali smo da su očekivanja visoka i mislim da moramo biti sretni onim što smo napravili protiv vrlo dobre momčadi", rekao je Diogo Dalot
Vidi originalni članak

Portugal je u 1. kolu Lige nacija pobijedio Hrvatsku 2-1, a izbornik Roberto Martinez istaknuo je zadovoljstvo svojom momčadi.

- Hrvatska je pokazala osobnost u želji da ima loptu u svom posjedu, ali mi smo igrali jako dobro, pogotovo u prvih 45 minuta. Pokazali smo tada nadmoć s loptom, zabili dva gola i imali više prilika - započeo je Martinez i nastavio:

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U drugom poluvremenu je utakmica bila izjednačenija jer smo mi gubili loptu. Unatoč tome Hrvatskoj smo pustili posjed lopte u prostorima koje smo mogli dobro braniti. Napatili smo se za pobjedu, ali upravo to je važno i daje vrijednost pobjedi - zaključio je portugalski izbornik.

Diogo Dalot (25) zabio je prvi gol Portugala u sedmoj minuti, a u 41. je zatresao i svoju mrežu. Ipak, branič Manchester Uniteda je i u drugom poluvremenu s jednom sjajnom reakcijom spriječio potencijalno čistu priliku Pašalića

- Bilo je važno dati dobar odgovor nakon Europskog prvenstva. Znali smo da su očekivanja visoka i mislim da moramo biti zadovoljni onim što smo napravili protiv vrlo dobre momčadi - rekao je Dalot, dok je Bruno Fernandes istaknuo kvalitetu Hrvatske. 

- Nikada ne želimo patiti, ali moramo znati da je s druge strane stajala ekipa koja je kroz godine pokazala veliku kvalitetu i protiv koje je jako teško igrati - započeo je Dalotov suigrač iz "crvenih vragova" i dodao:

- U prvom poluvremenu bili smo vrlo kompetentni i inteligentni s loptom. Uspjeli smo stvoriti igru ​​i ostaviti Hrvatsku bez lopte. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli, ali onda smo jako počeli spuštati linije i prepustili loptu Hrvatskoj. Dobro smo međutim branili vrata i na kraju osvojili tri boda - zaključio je Fernandes. 

ZICER K'O KUĆA VIDEO Srbin bio sam kao duh pred golmanom Španjolske. Pogledajte kako je to završilo

Portugal u idućem kolu igra protiv Škotske u Lisabonu 8. rujna od 20.45. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare