To je to što me zanima!

Polufinala Eura: Jedan sudac je uhićen s Tijanom Ajfon. Drugi je sudio Dinamu, Hajduku, Rijeci...

Obojica su jedni od najboljih nogometnih sudaca na svijetu. Slavko Vinčić je elitni slovenski sudac, Felix Zwayer njemački. Potonji je puno puta sudio našim klubovima, jednom i reprezentaciji. Samo je Dinamo slavio
Vidi originalni članak

Utorak, 21 sat, polufinale Europskog prvenstva. Rezervirajte termin jer čeka nas pravi vatromet u sudaru između Španjolske i Francuske.

Čast suditi prvo polufinale Eura pripalo je Slovencu Slavku Vinčiću (44), renomiranom i etabliranom sucu koji je, između ostaloga, ove godine sudio finale Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna (2-0), ali koji je također poznat po noćnom životu i zabavi. Svojevremeno je bio jedan od 36 uhićenih u akciji "Kristal" 2020. godine kada je zajedno s njime u pritvoru završila i starleta Tijana Ajfon.

Vinčić svakako spada u sam vrh svjetskih sudaca i ima mnogo iskustva iza sebe, već je sudio Španjolcima i to u našoj grupi gdje je 'furija' minimalno pobijedila Italiju. Sudio je i u ogledu Mađarske i Švicarske u grupnoj fazi.

U svjetski vrh spada i Felix Zwayer (43), Nijemac koji, kao i Vinčić, ima mnogo europskog i svjetskog iskustva u suđenju. Njemu je pripala čast suditi drugo polufinale između Engleske i Nizozemske koje je na rasporedu u srijedu od 21 sat.

On je sudio dvoboj osmine finala između Nizozemske i Rumunjske (3-0), dok je u grupi sudio Talijanima protiv Albanije (2-1), kao i utakmicu između Portugala i Turske koja je završila 3-0 za momčad Cristiana Ronalda.

Sudio Dinamu, Hajduku, Rijeci i Hrvatskoj

Zwayer je poznat i mnogim hrvatskim navijačima jer je sudio Dinamu, Hajduku, Rijeci, čak i Hrvatskoj u Ligi nacija... I ne po dobrome jer pet puta je dijelio pravdu hrvatskim klubovima, a od toga je Dinamo slavio samo jednom, 2012. godine protiv Ludogoreca. Potom je sudio i protiv Černomoreca 2013. te Seville u Betisu 2016. godine.

Poznat je i Hajduku jer je te iste godine sudio susret kvalifikacija za Europsku ligu u kojem su Splićani ispali od Maccabija nakon penala. Ali i Rijeci, koja je 2017. godine izgubila od Olympiacosa.

Zwayer je kasnije dijelio pravdu i Hrvatskoj u finalu Lige nacija 2023. kada su 'vatreni' tek nakon lutrije penala izgubili od Španjolske.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bedak11 08.07.2024.

    Koju sudi onaj sta je hrvatska italija sudio

Komentiraj...
Vidi sve komentare