To je to što me zanima!

Poljak sudi Dinamu u debiju u Konferencijskoj ligi. Pamte ga u Maksimiru zbog spornog gola

Hrvatski prvak će u četvrtak od 21 sat na Maksimiru ugostiti kazahstanskog prvaka kojeg su u drugom pretkolu Lige prvaka razbili ukupnih 6-0, a utakmicu će suditi Poljak Pawel Raczkowski
Vidi originalni članak

Dinamo je protiv Astane otvorio novu europsku sezonu, a protiv istog kluba će i debitirati u Konferencijskoj ligi. Modri su ispali iz Lige prvaka i Europske lige pa će se morati zadovoljiti trećem po rangu europskom natjecanju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski prvak će u četvrtak od 21 sat na Maksimiru ugostiti kazahstanskog prvaka kojeg su u drugom pretkolu Lige prvaka razbili ukupnih 6-0, a utakmicu će suditi Poljak Pawel Raczkowski kojeg dinamovci ne pamte po dobrome.

Sudio je 'modrima' prije četiri godine u trećem pretkolu Lige prvaka protiv Ferencvarosa. Na Maksimiru je bilo 1-1, a Mađari su do izjednačenja došli nakon kontroverznog gola. Dino Perić loptu je izbio s gol-linije, ali sudac je procijenio kako je lopta cijelim obujmom prešla crtu. Tada nije postojala gol tehnologija niti je bilo VAR-a u kvalifikacijama pa su svi morali prihvatiti odluku Raczkowskog. Ipak, nije tih 1-1 previše dotuklu momčad tadašnjeg trenera Nenada Bjelice. U Mađarskoj je bilo glatkih 4-0.

Fifa ga je na svoju listu sudaca uvrstila 2013. godine, a iste godine debitirao je u europskom natjecanju sudivši susret Irtysh Pavlodara i Širokog Brijega u kvalifikacijama Europske lige. Od tada gotovo svake sezone sudi europske utakmice, od Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • pinokio12 19.09.2023.

    ajde bar nesto da se igra od europskih natjecanja, mada je dinamo morao igrati barem europsku ligu ove sezone

  • Palmanova 19.09.2023.

    dobicemo jedan tim 4 puta u jednoj sezoni:Astanu.toliko ne dobijamo ni Hajduka po sezoni

  • RedDoor 19.09.2023.

    A Statut i veće pravo glasa navijača izgleda!? 🤔 Malo tko o skupštini priča.

Komentiraj...
Vidi sve komentare