To je to što me zanima!

Pogledajte štetu u unutrašnjosti Maksimira. Uskoro natječaj za obnovu? Procurili su neki detalji

Grad radi na studiji izvodljivosti koja bi trebala pokazati koliko će popratnih sadržaja trebati kako bi proračun financirao izgradnju stadiona. Javni natječaj je u pripremi, a najviše zainteresiran je jedan strani ulagač
Vidi originalni članak

Javni arhitektonski natječaj za obnovu derutnog stadiona u Maksimiru je u pripremi, a Grad Zagreb radi na studiji izvodljivosti. U odnosu na stanje prije godinu dana, kad je Vlada najavila njegovu obnovu, ništa se u Dinamovu domu nije promijenilo, ali blizu je kraja dogovor države, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

VOX POPULI: Treba li Vlada financirati obnovu Maksimira?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Crkva će u zamjenu za zemljište na Maksimiru dobiti druga u glavnom gradu na 11 lokacija. Iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine priopćili su za HRT kako će se po okončanju postupka izraditi sporazum.

- Dogovor je između Nadbiskupije i ministra Bačića. Mi ne čekamo, nego paralelno radimo na studiji koja mora pokazati koliko će privatnom investitoru biti potrebno popratnih sadržaja na toj lokaciji kako bi besplatno, za javni novac, proračun financirao izgradnju stadiona za 30 do 35 tisuća mjesta - kazao je gradonačenik Zagreba Tomislav Tomašević.

U Dinamu jedva čekaju da se nešto pokrene. Naime, svaka malo jača kiša radi štetu u klupskim prostorijama podno južne tribine koje je klub obnovio svojim novcem.

- Borimo se svake godine da dobijemo tu licencu da igramo europska natjecanja, ali to je svake godine sve teže i teže i pitanje je trenutka kada će i u Uefa reći da je dosta. To su nekakve štete koje prosječni navijač ne može vidjeti s tribine, iako će svaki prosječni navijač reći da nam je stadion ovakav i onakav da vizualno nije lijep, ali problemi su zapravo unutra. Svaka kiša koja bude svlačionice u poplavi, tunel za igrače je u poplavi - rekao je glasnogovornik kluba Marko Bošnir.

Formalno Uefin stadion najviše, četvrte kategorije Maksimir bi trebao u novo ruho. Arhitekti se već pripremaju, moglo bi biti više desetaka zainteresiranih za idejno rješenje. HRT neslužbeno doznaje da je najviše zainteresiran jedan strani investitor.

- To je projekt koji se dugo najavljuje, koji je imao cijeli niz raznih promišljanja. Očekujem više od 50 natjecatelja, a vjerojatno će biti i stranih pa bi taj broj mogao biti i veći - kazao je predsjednik Društva arhitekata Zagreb Tihomil Matković.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • lopta je kockasta 🤣 01.11.2023.

    RUGLOMIR a ne maksimir.

  • blackeder2022 01.11.2023.

    Maximir treba srušiti do temelja.Ako če to biti Dinamov stadion,onda neka ga Dinamo izfinancira,ako će to biti Zagrebački stadion onda se treba zvati tako i Zagreb neka ga izfinancira,ako će to biti sradion HNSa ,onda naka se tako i zove i neka ga izfinancira HNS i upiše kao vlasnik.Ne može grad Zagreb ili HNS financirati stadion koji će bili Dinamov stadion..Stadion mora biti u vlasništvu onoga tko ga je platio.Po sadašnjoj logici ispada kao da ja sagradim kuću i platim,a nju koristi susijed i naziva je svojom kućom.To je bolesno.

  • TimbTomb 01.11.2023.

    Kad na vrbi zaprdi eto kad ce se novi stadion graditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare