To je to što me zanima!

Pogledajte na kojem mjestu je Hrvatska završila na ljestvici medalja i tko je najbolji u regiji

Završile su 33. ljetne Olimpijske igre u Parizu. Najuspješnija država na svijetu je SAD, koji je pretekao Kinu u drami posljednjeg događaja. Hrvatska je OI u Parizu zaključila sa sedam osvojenih medalja
Vidi originalni članak

Na završnoj ljestvici medalja na Olimpijskim igrama u Parizu Hrvatska je s učinkom od dva zlata, dva srebra i tri bronce završila na diobi 30. mjesta, isti učinak imao je i Azerbajdžan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u džudu, srebra Donna Vekić u tenisu i hrvatska vaterpolska reprezentacija, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u bacanju diska i Lena Stojković u taekwondou.

SAD ponovno najbolji

Na vrhu su opet završili sportaši SAD-a. Amerikancima je status najuspješnije države donijela ženska košarkaška reprezentacija koja je u dramatičnom finalnu pobijedila domaćina Francusku 67-66, a to zlato presudilo je u konačnom poretku jer je Kina vodila do posljednjeg događaja na Olimpijskim igrama.

SAD je osvojio ukupno 126 medalja od čega 40 zlata, 44 srebra i 42 bronce. Kina je druga s ukupno 91 medaljom - 40 zlata, 27 srebra i 24 bronce. Treći je Japan s 45 medalja (20 zlata, 12 srebra i 13 bronci), četvrta Australija s 53 medalje (18 zlata, 19 srebra i 16 bronci), a peta domaćin Francuska sa 64 medalje (16 zlata, 26 srebra i 22 bronce).

Hrvatska je, dakle, završila među 30 najboljih zemalja, a što se tiče država iz regije, bolje od nas su Italija na devetom mjestu s 40 medalja (12 zlata, 13 srebra i 15 bronci), Mađarska, koja je 14. s ukupno 19 medalja (šest zlata, sedam srebra i šest bronci), zatim Srbija koja je OI završila na 27. mjestu s pet medalja, ali više zlatnih odličja od naših sportaša. Srbi su osvojili tri zlata, jedno srebro i jednu broncu.

Slovenija je iza nas, na 34. mjestu s tri osvojena odličja (dva zlata i jedno srebro), Kosovo na 73. mjestu s dvije medalje (jedno srebrno i jedna bronca), a Albanija na 80. mjestu s dvije bronce.

Ukupno je čak 91 reprezentacija osvajala medalje na Igrama u Parizu, a 63 zemlje mogu slaviti i olimpijske pobjednike.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • DadoDavor 11.08.2024.

    Prvi puta da su "bolji" ali mi imamo više medalja....

  • JurekJuric 11.08.2024.

    Ne bi ti taj rejting niti pisao da Srbija nije bolja od Hrvatske...Samo ne znam tko ti je dozvolio da pišeš na Hrvatskom portalu...?

  • Gruvacina 11.08.2024.

    Šta da vam kažem, za sledeću olimijadu...sprem'te se.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare