To je to što me zanima!

Pogledajte ljestvicu Lige prvaka nakon tri kola! Dinamo je sad ispred Bayerna, Milana, Atletica

SALZBURG - DINAMO 0-2 'Modri' su nakon 26 godina pobijedili u gostima u Ligi prvaka, zaradili 2,1 milijun eura i skočili na mjesto koje im donosi nastavak natjecanja. A mnogi velikani zaostaju
Vidi originalni članak

Završilo je treće kolo nogometne Lige prvaka, a Dinamo je dočekao tek drugu gostujuću pobjedu u glavnoj fazi ovog natjecanja (ne računajući kvalifikacije), prvu nakon rujna 1998. kad je u Nizozemskoj lobom Josipa Šimića pao Ajax. "Modri" su tijesno svladali Salzburg 2-0 golovima Sandra Kulenovića i Brune Petkovića tako u džep spremili, nakon 700.000 eura za remi protiv Monaca, novih 2,1 milijun eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otvaranje elitnog natjecanja za hrvatskog prvaka bilo je iznimno bolno i sramotno, onih 9-2 protiv Bayerna u Münchenu. Protiv Monaca su "modri" ispustili vodstvo 2-0 i osvojili bod, no nakon ova tri u Salzburgu situacija ipak izgleda podosta bolje po pitanju plasmana na ljestvici i šansi za nastavak natjecanja u Ligi prvaka.

Dinamo je s četiri boda na 22. mjestu. S obzirom na visok poraz u Njemačkoj i dalje ima vrlo slabu gol-razliku od -5 pa je posljednji s momčadima koje imaju četiri boda, ali pogled na situaciju ispod njega ipak nudi i dosta toga pozitivnoga. Naime, na tri je boda ostao Bayern novim porazom u Barceloni, potom Girona, Milan, Atletico, Club Brugge, PSV, Bologna, Šahtar, kao i društvo bez bodova, Leipzig, Sturm, Crvena zvezda, Salzburg, Young Boys i Slovan Bratislava.

Baš će u Bratislavi Dinamo nastaviti europsku avanturu i dobiti novu priliku za tri boda kojima bi se dodatno približio mjestu u šesnaestini finala. Naime, svi klubovi od devetog do 24. mjesta razigravat će za osminu finala, a prvih osam momčadi ide direktno među najboljih 16. Za hrvatski nogomet to bi u reformiranom Uefinu natjecanju nesumnjivo bila velika, velika stvar. Prema nekim prognozama, deset bodova trebalo bi biti dovoljno za prolazak.

Raspored Dinama do kraja Lige prvaka

  • Slovan Bratislava - Dinamo, 5. studenog, 18.45
  • Dinamo - Borussia Dortmund, 27. studenog, 21 sat
  • Dinamo - Celtic, 10. prosinca, 18.45
  • Arsenal - Dinamo, 22. siječnja, 21 sat
  • Dinamo - Milan, 29. siječnja, 21 sat

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Vatreni84 24.10.2024.

    Pitanje je do kada. Previše oscilacija u glavama, nema standarda. Čekajmo ove iznad nas pa ćemo vidjeti kakvi smo.

  • quark 24.10.2024.

    Opet braca srbi puse

  • Dr Horvat 23.10.2024.

    @Palmanova Kako si to uspio ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare