To je to što me zanima!

Pogledajte golove u Münchenu: Goropadni Bayern zabio devet, Dinamova nada trajala kratko

Dinamo je na Allianz Areni izdržao tek 15 minuta i potom u 20 primio tri komada. Zabijali su Kane, Guerreiro i Olise. No nisu se predali, ekspresno su se vratili u dvoboj pa onda primili još šest!
Vidi originalni članak

Katastrofalan, brutalan težak poraz Dinama u Münchenu, najteži u povijesti. Bavarci su brojali do devet, a lako su mogli i još. Bayern - Dinamo 9-2.

Sve je počelo neobičnom situacijom u 16. minuti ogleda na Allianz Areni nakon kojega su domaćini poveli. Iako je Serge Gnabry isprva proslavio gol, njega su u VAR zbog zaleđa opravdano poništili u VAR sobi Španjolac Ricardo de Burgos i Poljak Tomasz Kwiatkowski, sugerirali to glavnome sucu Juanu Martínezu Munueri. No to nije bio kraj mukama za Dinamo jer je Bayern dobio penal.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, nekoliko sekundi ranije Pierre Gabriel po nogama je udario Aleksandra Pavlovića i Martínez Munuera zbog toga je dosudio penal. Njega je pak realizirao Harry Kane, poslao Ivana Nevistića u jednu, a loptu u drugu stranu. Taj je gol otključao "modre" koji su do kraja prvog poluvremena zabili još dvaput.

Prvi gol Bayerna pogledajte OVDJE.

Jamal Musiala u 33. minuti nakon ubačaja s lijeve strane krasno je spustio loptu do Raphaela Guerreire koji je opalio s 20-ak metara i pogodio u gornji desni kut, a Nevistić se nije ni bacio za tom loptom. Digao je zastavicu drugi pomoćnik Miguel Martínez, inače brat glavnog suca, označujući novo zaleđe, ali VAR je ispravio njegovu pogrešku.

Drugi gol Bayerna pogledajte OVDJE.

Pet minuta poslije primili su "modri" gol glavom nakon ubačaja s lijeve strane Joshue Kimmicha, naklonio se Michael Olise (22), Francuz koji je ljetos stigao iz Crystal Palacea za 53 milijuna eura, i zabio u debiju u Ligi prvaka. Opet je Nevistić ostao ukopan.

Treći gol Bayerna pogledajte OVDJE.

Na poluvremenu je Ulreich zamijenio ozlijeđenog Neuera, a Luka Stojković ušao umjesto Marka Roga. Na terenu je bio neki novi Dinamo koji se napokon riješio straha i respekta i zabio dva komada u tri minute! Prvo je u 50. minuti Bruno Petković dan nakon 30. rođendana pospremio ubačaj Marka Pjace, a onda je Takuya Ogiwara izbjegao ofsajd zamku i kulerski pospremio proigravanje Josipa Mišića!

Petkovićev gol Bayernu pogledajte OVDJE, a Ogiwarin OVDJE.

Na krilima tog gola Dinamo je senzacionalno mogao do izjednačenja već u 52. minuti kad se Pjaca našao slobodan na desnoj strani šesnaesterca, ali efektno mu je rukom udarac iskosa skinuo Ulreich. Nada je bila kratkog vijeka jer je Harry Kane već u 57. minuti iskoristio neopreznost u obrani Dinama i iz blizine lako pospremio loptu za drugi gol. Dvije minute kasnije poništili su mu gol za hat-trick zbog zaleđa, ali je na gotovo sličan način, ovaj put izbjegavši zaleđe, asistirao Oliseu za njegov drugi gol u 61. minuti.

Bayernov četvrti gol pogledajte OVDJE, a peti OVDJE.

Kao da to nije bilo dovoljno muka po "modre", stigla je nova kazna u 73. minuti. Josipu Mišiću VAR soba pronašla je igranje rukom na putu lopte prema golu, a Kane je drugi put mirno zabio penal za velikih 6-2.

Bayernov šesti gol pogledajte OVDJE.

Samo pet minuta poslije Bayern je dobio i treći penal, a Kane ga još jednom mirno pogodio. Krivac je ovaj put bio Theophile koji je nagazio Gnabryja nakon što je promašio loptu, a VAR nije pomogao "modrima".

Bayernov sedmi gol pogledajte OVDJE.

Totalni raspad Dinama iskoristio je Leroy Sane u 85. minuti kad je s 20 metara lijepo pogodio u donji desni kut za 8-2 i najteži poraz Dinama u povijesti. Izjednačili su plavi onih 1-7 u Maksimiru protiv Lyona 7. prosinca 2011., samo privremeno.

Bayernov osmi gol pogledajte OVDJE.

Naime, Leon Goretzka je u 92. minuti glavom zabio i deveti. Bayern je tako postao prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je zabio devet golova na utakmici, a Dinamo još jednom ušao u crne statističke knjige europskog nogometa.

Bayernov deveti gol pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • NijeBitno111 17.09.2024.

    nema smisla da klubovi poput Dinama sudjeluju u LP-a. Kvalifikacije postrožiti ,smanjiti broj klubova na staro ili ostajemo bez najboljeg natjecanja LP-a,gdje će bogati okrenuti leđa takvom natjecanju.

  • Šandor Romano 17.09.2024.

    Na sky se rugaju da Dinamom šprdačina.

  • Vandorama69 17.09.2024.

    kad sam napisao da ja poserem bolju taktiku kad pojedem juhu sa slova tjesteninom onda sam pobrao 20 minusa. Jakir me samo potvrdio. Taj lajbek nije ni za trenirat Pušću Bistru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare