To je to što me zanima!

Podolski: Soldo je pravi, veselim se radu s njim

Izborom Zvonimira Solde za novog trenera Kölna zadovoljna je prva zvijezda kluba, ali i bivši trener Daum smatra da je dobio pravog nasljednika
Vidi originalni članak

Najveća zvijezda nogometnog bundesligaša Kölna, Lukas Podolski (24), oduševljen je izborom hrvatskog stručnjaka Zvonimira Solde na trenersko mjesto kluba.
Soldo je s Kölnom potpisao dvogodišnju suradnju, a njegov će pomoćnik biti Michael Henke (52), čiji je životopis ispunjem veličanstvenim uspjesima. Naime, Henke je 14 godina asistirao velikom Ottmaru Hitzfeldu kao što će sada asistirati Soldi, a pritom je s dortmundskom Borussijom osvojio naslov europskih prvaka 1997. godine, a s Bayernom četiri sezone kasnije.
- Veselim se radu sa Soldom i Michaelom Henkeom. Henkea dobro poznajem još iz Bayerna i jako ga cijenim. Također ću dodati da smatram da je uprava kluba našla dva prava čovjeka za vođenje momčadi – rekao je Podolski za Express i tako se nadovezao na bivšeg trenera Kölna, a aktualnog Fenerbahçea, Christopha Dauma, koji je već ranije također pohvalio imenovanje Solde na trenersku poziciju.
- Soldo je odlično rješenje mog bivšeg kluba. Znam ga od dana kada je igrao za Stuttgart i kada je bio kapetan te momčadi. Uvijek se isticao mirnoćom i nogometnom inteligencijom. Već tada se moglo pretpostaviti da će biti odličan trener, te vjerujem u njega. Navijači Kölna mogu biti mirni i zadovoljni i mislim da ih Soldo neće razočarati - rekao je strateg koji je napustio klub po završetku sezone.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nixxx 14.06.2009.

    Za Bundesligu je dobar, a za HR ništa ne valja. Nevjerojatno kako dobar čovjek ne može kod nas proći. Kod nas svi u klubu misle da mogu biti treneri i to je najveći problem. Igru komentiraju i direktori, i predsjednici, i tajnice, i čistačice. Nevjerojatno.

  • dexter17 14.06.2009.

    po mom mišljenju soldo će biti jako dobar trener,,i samo da mu poželim sreću..sretno soldo

  • Trollaš_me 14.06.2009.

    mozda uspije, ipak je bio dugo u njemackoj i kuzi se u njihov nogomet. sretno soldi

Komentiraj...
Vidi sve komentare