To je to što me zanima!

Počela je A1 Liga za prvaka: Cibona zabila "stotku" Alkaru

Prvo ime svakako je bio Ivan Siriščević, koji je Alkaru zabio 26 koševa uz sedam trica za pobjedu 101-78. U četvrtak 1. kolo zaključuju Cedevita i Zadar (18.30 sati)
Vidi originalni članak

Cibona je natjecanje u Ligi za prvaka otvorila uvjerljivom pobjedom protiv Alkara 101-78. Slaven Rimac nikoga nije previše "izraubao", Marku Arapoviću dao je više od 20 minuta na parketu, a skoro cijelu posljednju četvrtinu odigrao je Dominik Mavra.

- Pokušali smo rasporediti minutažu tako da i mlađi dobiju priliku. Arapović je jako dobar na treninzima, a pokušat ćemo ga kroz ovu ligu pripremiti za iduću sezonu. Tako i Mavru, iako nam se on priključio kasnije. No treba biti oprezan, ne sazrijevaju svi igrači jednako, ali njegov talent je neupitan - izreferirao je pomoćni trener Jurica Golemac, koji se pojavio na press-konferenciji umjesto Rimca.

Prvo ime svakako je bio Ivan Siriščević, koji je zabio 26 koševa uz sedam trica. Rozić je ubacio 14, Blassingame i Arapović po 11, a Dario Šarić 10 poena uz devet skokova. Sinjane su predvodili Toni Vitali s 25 i Luka Žitko s 21 košem.

Alkar je došao u Zagreb okrnjen, bez dvojice centara. Trener Damir Milačić na raspolaganju je imao samo jednu "četvorku" (Vitalija) te hrpu bekova. Zato je stalno radio izmjene kako bi zbunio igrače Cibone.

- Nadao sam se da će zaboraviti tko koga čuva - objasnio je Milačić.

- Da smo bili kompletni, pružili bismo bolji otpor - dodao je.

Golemac se nije složio.

- Više bi nam odgovaralo da su došli s centrima jer ovako nismo imali što činiti s Darkom Planinićem.

Zaista, Planinić je izgledao kao strano tijelo na terenu i pitanje je koliko će Cibona imati koristi od njega tijekom Lige za prvaka budući da većina A1-ligaša nema klasičnog centra.

U drugoj večerašnjoj utakmici Jolly je u Šibeniku svladao Zagreb 81-74. U utorak je Kvarner bio bolji od Šibenika 81-72, a u četvrtak 1. kolo zaključuju Cedevita i Zadar (18.30 sati).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare