To je to što me zanima!

Plakao sam nakon finala Kupa, ali sada znam kako do trofeja

POSLJEDNJI DIO SLAGALICE Vjerujem da ću se svojim stilom igre odlično uklopiti u Cibonu, kaže Amerikanac James Florence (27) koji je prošle sezone igrao u Zadru
Vidi originalni članak

U Zadru sam bio glavni igrač. Rado ću biti i u Ciboni, ali moram to zaslužiti, dokazati se, natjerati suigrače da mi vjeruju. Vjerujem da sam ja dio slagalice koji nedostaje i da ću se kvalitetama koje donosim dobro uklopiti, kaže James Florence.

“Ciboni mogu donijeti šut, prodor i kreiranje. Mogu se dobro uklopiti” - Florence jedva čeka debi za Cibonu

Dolaskom 27-godišnjeg američkog razigravača Cibona je zaključila sastav za ovu sezonu.

- Gledao sam utakmicu protiv Partizana. Imamo dobru jezgru i puno talenta - kaže Florence, kojeg je hrvatska publika dobro zapamtila prošle sezone kad je igrao u Zadru.

U Zadru očekujem zvižduke

Tamošnjim navijačima njegov dolazak u Cibonu nije najbolje “sjeo”.

- Da, dobio sam svakakve poruke na društvenim mrežama - nasmijao se.

- To su odlični, vrlo strastveni navijači. Siguran sam da će me dobro izviždati kad se vratim, ali to je u redu. Bolje da je tako nego da ni ne primijete da sam tu.

“Teško je stalno se seliti, a još teže navikavati se na nove stilove igre” - nigdje se ne zadržava dulje od sezone

U Zadru je doživio jedan od najtežih poraza karijere. U finalu Kupa ispustili su 20-ak razlike protiv Cedevite.

- Uh, kako sam plakao... Ostavili smo sve na terenu, nije bilo dovoljno. Ja sam emotivac i to mi je teško palo. Osjećao sam da sam iznevjerio momčad. Ali to mi je samo veća motivacija, kad se idući put budem borio za trofej, nadam se ove sezone s Cibonom, neću činiti iste pogreške - uvjeren je Florence, kojem je Zadar inače ostao u krasnom sjećanju.

- Odlično sam se zabavljao sa suigračima. Treninzi su bili užasno teški, a to nas je zbližilo, uvijek smo se žalili jedni drugima, haha. Često sam igrao videoigre, posebno Fifu s Ramljakom i Sobinom, koji misli da je dobar, a zapravo nije. Volim nogomet, žao mi je što sinoć nisam mogao otići pogledati Dinamo i Olympiakos jer smo imali momčadsku večeru, ali nadam se da ću otići na Bayern.

Zagreb me podsjeća na Ameriku

U Zagrebu je kratko, ali već mu se sviđa. Navraćao je i prošle sezone.

“Bilo je super dok nisu došli novi igrači, nisam se uklopio u novi stil” - sezonu je počeo u Paris-Levaloisu

- Kad bismo imali dva slobodna dana, dolazio sam sa suigračima Bošnjakom i Kraljevićem. Nemam neko omiljeno mjesto, osim jedne trgovine tenisicama. U SAD-u je teško nabaviti ‘jordanice’ jer su jako popularne, ovdje je puno lakše. Zadar je lijep i miran, ali Zagreb mi se više sviđa jer je veći, više me podsjeća na Ameriku - kaže Florence, koji je oduševljen novim stanom:

- Definitivno je najveći i najljepši koji sam dosad dobio u Europi. Podsjeća me na onaj koji imam u SAD-u, odnosno u Atlanti.

Veteran ABA lige

Prvi Florenceov europski klub bila je Igokea. Igrao je i za Szolnoki, a prošlu sezonu proveo je u Zadru.

U igri smo za doigravanje

- Favoriti ABA lige su Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita, ali sve ostalo je otvoreno. Sigurno se možemo boriti za mjesto u doigravanju - kaže Florence.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare