To je to što me zanima!

Pjaca: Probio sam led, osjetio sam olakšanje kada sam zabio

Bila mi je želja vratiti se u HNL. Ovdje se dobro osjećam, kao doma. Ovo je najbolje mjesto za novi početak u mojoj karijeri, rekao je Marko Pjaca, koji je oduševio u drugoj utakmici od povratka u HNL...
Vidi originalni članak

U derbiju 8. kola HNL-a Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Osijek sa 2-1 (0-0). Oba gola za Rijeku postigao je Marko Pjaca (48, 55), da bi Petar Pušić ublažio poraz Osijeka u 85. minuti.

U dresu Rijeke zablistao je Marko Pjaca, bivši dinamovac koji se vratio u HNL nakon što je 2016. prešao u Juventus u najskupljem izlaznom transferu u povijesti lige.

Pjaca je zabio je dvije majstorije s kojima je pokazao individualni talent. Najprije je projektilom s više od 20 metara 'probušio' Malenicu, a zatim je 'izvozao' dvojicu braniča Osijeka i rutinski poentirao.

ČUDESNA PREDSTAVA VIDEO Pogledajte majstorije Pjace kojima je napunio Osijek

- Vrhunska utakmica od samog početka. Presretan sam. Povukli smo se na svoju polovicom samo u zadnjih deset minuta, dijelom i podsvjesno. Za mene je ovo skoro pa savršena utakmica. Drago mi je za zbog golova, malo sam se iskupio zbog promašaja u prvom dijelu - priznao je Pjaca.

Pričao je o propuštenoj šansi u 40. minuti utakmice, kada je ostao sam na lijevoj strani kaznenog prostora, ali je odugovlačio i napravio potez previše. Ipak, u drugom je poluvremenu pokazao klasu...

- Ne znam kada sam zadnji put imao ovakvu večer. Nadam se da ću tako nastaviti. Osjećam se dobro od prvog dana u Rijeci. Atmosfera je odlična, dečki su me prihvatili, to se vidi i na terenu. Volio bih ovako nastaviti, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti.

RIJEKA - OSIJEK 2-1 VIDEO Pjacin show u derbiju protiv Osijeka, a 'bijelo-plavi' skoro začinili završnicu susreta

Htio se vratiti u HNL.

- Pratio sam domaći nogomet otkad sam otišao. Naravno, ne sve utakmice. Bila mi je želja vratiti se u HNL. Ovdje se dobro osjećam, kao doma. Ovo je najbolje mjesto za novi početak u mojoj karijeri - rekao je Pjaca.

Kako se osjećao nakon prvog gola nakon 653 dana, zabio je svoj prvi gol na službenoj utakmici nakon 653 dana, odnosno, 2. prosinca 2021. u ligaškoj utakmici protiv Empolija. 

- Osjetio sam sreću i olakšanje. Osjetio sam razne emocije. Drago mi je što sam probio led. Nadam se da ću biti još bolji, imamo mladu i poletnu momčad koja igra lijep nogomet. Riječka publika mogla je uživati u našoj predstavi. Možemo poraditi na mirnoći u završnici, ali to je i posljedica mladosti. To ćemo popraviti kako će utakmice ići, 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • ante.123 17.09.2023.

    Klasa je neupitna,kondicija onako,ali Osjeku dati gol može i manolić. Vidjet ćemo dalje ja mu želim puno sreće osim protiv HAJDUKA.

  • uvijek dinamo 17.09.2023.

    i to sve nakon jedne utakmice , dajte najte

  • domiid 17.09.2023.

    Andrew Tate

Komentiraj...
Vidi sve komentare