To je to što me zanima!

Pjaca: Hoxha mi je prepustio broj. Nemam ništa protiv da karijeru završim u Dinamu...

Pjaca će mentorirati mlađe igrače. Genetski na ovim prostorima imamo problema s krilima, nemamo brzinu i moć. To ćemo tražiti u inozemstvu. Ali po igračima i kvaliteti najbolji smo u Hrvatskoj, kaže Marko Marić, Dinamov direktor
Vidi originalni članak

Marko Pjaca (29) potpisao je nedavno za Dinamo, a sad je i službeno predstavljen u maksimirskom VIP salonu. Bio je uz njega i Marko Marić, sportski direktor hrvatskog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marić: Pjaca će mentorirati mlade

Uvodnu riječ dobio je Marić.

- Svi smo sretni i ponosni što je Marko Pjaca došao u naš klub. Sjećam se njegovih početaka. Bio je jedan od najboljih igrača koje sam vidio, a da su stvoreni na ovim prostorima. Govorimo o krilnim napadačima. To je igrač koji daje atraktivnost ovoj igri, on je nogometaš zbog kojeg se dolazi na stadion. Nažalost, karijera mu je zbog faktora na koje nije mogao utjecati otišla u krivom smjeru. Iz svega treba izvući benefite i gledati pozitivno. Siguran sam da je toliko jak mentalno  danas.

Nastavio je...

- Njegova će statistika biti odlična, vidjet ćemo od njega i golove i asistencije, ali postoji još jedan bitan segment kod njega. Bit će jako bitan kao pomoć mladima koji dolaze. Veliki je profesionalac, njegov je karakter fenomenalan. Taj benefit možda nećemo vidjeti odmah, ali vidjet ćete da će Dinamo u budućnosti imati puno dobrih igrača kojima je Pjaca bio mentor. Potrebni su nam igrači tog karaktera - rekao je Marko Marić.

LJETNI MERCATO Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pjaca: Potpisao sam na dvije plus jednu godinu

- Jako sam sretan što sam se vratio doma. To sam htio. S prošlom sezonom na dobrom sam putu da se vratim na nivo onih svojih najboljih igara. Nadam se da ću u Dinamu sve dići na još viši nivo. Također, pomoći ću mlađim igračima svojim imenom i iskustvom. Nadam se da ću im uspjeti prenijeti neke stvari koje će im pomoći u nastavku njihovih karijera - rekao je Pjaca u uvodu.

Na koliko ste godina potpisali ugovor i je li vaš plan završiti karijeru u Dinamu?

- Potpisao sam na dvije godine plus jednu. Prerano je govoriti hoću li karijeru završiti u Dinamu, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Ne bih imao ništa protiv. Ovo je prvi dan mog povratka, za takve stvari ima vremena, pričekat ćemo malo.

Jeste li razočarani što na Euru niste dobili ni minute?

- Ma ne. Razočaran sam i tužan jer nismo ostvarili bolji rezultat. Zadnjih godina smo imali jako dobre rezultate. I mi i javnost navikli smo na bolje rezultate, postavili smo letvicu visoko. Mislili smo da možemo dogurati daleko na Euru. Nismo prošli skupinu... To je jedino o čemu smo razmišljali svi mi, i oni koji su igrali, i oni koji nisu.

NOVI DRESOVI Dinamovi dresovi stigli dronom! U parku pred tisuću navijača Ogiwara opet pjevao 'Marinu'

'Dinamo je bolji nego kad sam bio prvi put'

Vratili ste se nakon osam godina. Koliko ste se promijenili vi, a koliko klub? 

- Dinamo se digao stepenicu više, posebno kroz europske nastupe. Dinamo sad igra s gardom. Kad god sam gledao "modre" u Europi, odrađivali su posao s gardom, samopouzdanjem. Kad sam ja prvi put bio u Dinamu, bilo je puno nervoze i muke u tim nastupima. Sad cijeli grad živi Dinamo i to me baš veseli.

Možete li do Lige prvaka i kakvu sezonu očekujete u HNL-u?

- Dinamu je uvijek cilj osvajanje prvenstva i Kupa, to tako mora biti. Liga prvaka? Europska liga nam je zagarantirana, a pokušat ćemo i kroz dvije utakmice playoffa do LP-a. 

PLAVO-ZELENA KOMBINACIJA Vidite li sličnosti? Novi Dinamov dres po uzoru na stari Hajdukov

'Hvala Hoxhi koji mi je prepustio broj'

Odlazak u Juventus bila je ogromna stvar. Imali ste problema s ozljedama... Napravili ste korak natrag i došli u Rijeku. Koliko vam sad povratak u vaš klub znači emotivno? 

- To je moj klub, moj grad, tu sam se rodio, odrastao. Znači mi puno. Tu sam proveo najbolji period u karijeri. Znači mi puno.

Pjaca će u Dinamu nositi broj 20.

- Hvala Arberu Hoxhu koji mi je prepustio broj. Taj sam broj nosio prije osam godina, to je broj za koji sam vezan, nosio sam ga gdje god sam igrao.

Marić je prokomentirao prijelazni rok. Govori se o Kolumbijcu Juanu Cordobi, ponovno je, čini se, aktualizirana priča oko Marina Šotičeka...

- U jako dobroj smo poziciji. Prioritet nam je bio Pjaca. Po imenima i kvaliteti igrača smo najbolji u Hrvatskoj, sigurno. Nikad neću javno komentirati neka imena, ne mogu o konkretnim imenima iz poštovanja prema njihovim klubovima i njima samima. Nećemo nigdje žuriti, dovodit ćemo samo prva pojačanja. Tražimo krila. Genetski imamo problem s brzinom i moći. To je ono što ne razvijamo u velikim količinama. To ćemo vjerojatno tražiti u inozemstvu.

'MODRI' SU ŽUTI ANKETA Sviđaju li vam se novi dresovi Dinama? Glasajte ovdje ZANIMLJIV DETALJ Intrigantna poruka Dinama: Detaljem na dresu već upisao novi naslov prvaka Hrvatske

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tuti fruti 11 08.07.2024.

    Pjaca pred 16 metara driblinzi rušenje petković puca slobodnjake i eto golova.

  • imaš alfa,beta,gama... 08.07.2024.

    Ja sam Hajdukovac al volim ovog dečka i neka samo bude zdrav i to je to.

  • abcba 08.07.2024.

    Kako svi vole svoj klub i 30tim godinama kad ih vise niko nece

Komentiraj...
Vidi sve komentare