To je to što me zanima!

Pišu povijest: Čudesni Curry i Warriorsi srušili rekord Bullsa

Golden State je u sjeni oproštaja Kobea Bryanta srušio još jedan nevjerojatan rekord. Pobijedili su Curry i društvo Memphis 125-104 i tako došli do nevjerojatne 73. pobjede u sezoni
Vidi originalni članak

Čestitam Warriorsima na fantastičnoj sezoni. Košarka se razvija iz dana u dan, a rekordi su tu da se ruše. Užitak ih je gledati i jedva čekam da ih vidim u playoffu, čestitao je košarkašima Golden Statea najveći od najvećih Michael Jordan.

A imao im je i na čemu čestitati. Warriorsi su noćas pobijedili Memphis 125-104 i tako skinuli 20 godina star rekord upravo Jordanovih Bullsa. Kukoč, Jordan, Pippen i ekipa tada su bili na 72-10 u regularnom dijelu sezone, a Golden State prestigao ih je u posljednjoj utakmici regularnog dijela i postavio novi rekord sa 73 pobjede i samo devet poraza. A čovjek koji povezuje stari i novi rekord je bivši play Bullsa, a danas trener Warriorsa Steve Kerr.

- Prekrasno je završiti regularni dio na ovaj način. Rekao sam dečkima da nikada nisam mislio da je taj rekord moguće srušiti. A sada ću reći isto što sam rekao prije 20 godina. Ne vjerujem da će itko ikada srušiti ovaj rekord. Da netko postavi 74-8? Ne bih baš rekao. Nadam se samo da naši navijači neće isto očekivati od nas i iduće sezone - nasmijao se Kerr.

A čovjek koji ih je ponovno vodio do pobjede je nevjerojatni Steph Curry. Najbolji košarkaš svijeta zabio je 46 i usput postavio još jedan rekord. Memphisu je zabio 10 trica i tako postao prvi košarkaš u povijesti koji je u jednoj sezoni zabio više od 400 trica. Sada je na brojci 402.

I sve to Warriorsi i Curry napravili su u noći kada se opraštao Kobe Bryant, čovjek koji je zadužio svijet košarke posljednjih 20 godina. Bila je to doista čarobna večer na NBA parketima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • montello 14.04.2016.

    di su nestali pljuvači warriorsa 73-9 zapisano ce im bit ime još dugo ,resoect njima ako ne osvoje naslov onda ce ovih 73 pobjede biti teške..... jedino im spursi mogu zadati probleme

  • Oblivion 14.04.2016.

    Šteta što Steph nije igrao bar 4-5 minuta u zadnjoj 1/4 pa da postave i rekord po tricama u jednoj utakmici.. Tek sada počinje "real thing" i ako pomisle da će se ostali samo tako predati kada ih vide na terenu, neće biti dobro.. Grist će svi itekako...

  • strmi007 14.04.2016.

    svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare